Ένοχοι για κακουργήματα κρίθηκαν οι υπεύθυνοι των ENERGA και HELLAS POWER

Ανακοινώνεται σήμερα, η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τους 19 κατηγορούμενους στην υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος ENERGA και HELLAS POWER.

Ήδη το δικαστήριο κήρυξε ενόχους τους εκπροσώπους των δύο εταιρειών, οι οποίοι ήταν βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση, για κατηγορίες που επισύρουν βαριές ποινές. Από κάθε κατηγορία απαλλάχθηκαν έξι από τους κατηγορούμενους.

Με την απόφαση επί της ενοχής, το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους Άρη Φλώρο και Νικόλαο Δεκόλη για την κατηγορία της συναυτουργίας σε κακουργηματική υπεξαίρεση με την επιβαρυντική διάταξη περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50). Επίσης, για άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση κρίθηκαν ένοχοι οι Στέφανος Σιαφάκας και Αχιλλέας Φλώρος, ενώ για απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση κρίθηκε ένοχος ο Βασίλης Μηλιώνης.

Ο Άρης Φλώρος, κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της λαθρεμπορίας, ενώ για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ένοχοι κρίθηκαν οι Άρης Φλώρος Στ. Σιαφάκας και Νικ. Δεκόλης.

Να υπενθυμιστεί ότι σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι  Α. Φλώρος και Β. Μηλιώνης ως εκπρόσωποι των δυο ιδιωτικών εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας εισέπρατταν από το 2006 έως το 2011 από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης (ηλεκτρικής ενέργειας) και το τέλος ακίνητης περιουσίας, (γνωστό τότε ως ΕΤΗΔΕ) αλλά δεν κατέβαλαν ποτέ τα χρήματα αυτά στα κρατικά ταμεία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ