Ziegler: “Προχωράμε στην υλοποίηση του πλάνου μας”

του Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟΥ

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα βασικά οικονομικά μεγέθη της ΟΠΑΠ για το 2014, γεγονός που επέτρεψε στην εταιρεία να ανακοινώσει μέρισμα ύψους 0,70 ευρώ ανά μετοχή για το συγκεκριμένο έτος.

Ειδικότερα, ο ΟΠΑΠ μέσα στο 2014 κατάφερε να σημειώσει πέρυσι αύξηση του κύκλου εργασιών της σε ποσοστό που έφτασε το 15%, ενώ το EBITDA ενισχύθηκε κατά 56% και τα καθαρά κέρδη κατά 38%.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ, Kamil Ziegler, υπογράμμισε “τη σταθερή προσήλωση της διοίκησης στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της ΟΠΑΠ ΑΕ που επικεντρώνεται στην έναρξη λειτουργίας των πρώτων VLTs τους αμέσως προσεχείς μήνες”.

Επίσης, η διοίκηση της εταιρείας σημείωσε ότι “το μεγαλύτερο μέρος της περυσινής πολύ επιτυχημένης χρονιάς καρπώθηκε το ελληνικό δημόσιο, με την ΟΠΑΠ να αποτελεί την εταιρεία που πληρώνει τους υψηλότερους φόρους στην Ελλάδα, φθάνοντας πέρυσι το ποσό των 600 εκατ. ευρώ”.

Για το ιπποδρομιακό στοίχημα αναφέρθηκε ότι στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης του δικαιώματος με το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ για τους στόχους της εταιρείας το 2015, ο στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη, παρά τις αβεβαιότητες που δημιουργεί το μακροοικονομικό περιβάλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ