Windows XP και Office 2003 “τέλος” από τη Microsoft – Οι επιπτώσεις στις επιχειρήσεις

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι από τις 8 Απριλίου 2014 δε θα παρέχει αναβαθμίσεις ασφαλείας για τα Windows XP και Office 2003, και οι επιχειρήσεις δε θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να λαμβάνουν τεχνική υποστήριξη από την εταιρεία.

Τι σημαίνει “τέλος υποστήριξης” για τις επιχειρήσεις;
Το τέλος της υποστήριξης δεν σημαίνει ότι από τις 8 Απριλίου 2014, τα Windows XP και Office 2003  θα σταματήσουν να λειτουργούν ξαφνικά. Παρ’ όλα αυτά, δε θα υπάρχουν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας ή τεχνική υποστήριξη για Windows XP, που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων και των ακόλουθων:  

Υψηλότερο κόστος και χαμηλότερη παραγωγικότητα
Μακροπρόθεσμα, η αντικατάσταση παλαιότερων υπολογιστών και η αναβάθμιση στα νέα Windows και Office είναι πολύ πιθανό να κοστίσουν λιγότερο. Σύμφωνα με έρευνα, οι μικρές επιχειρήσεις δαπανούν κατά μέσο όρο 427 δολάρια σε επισκευές για υπολογιστές που είναι 4 ετών ή πιο παλιοί, χωρίς να αναφέρουμε τις ώρες χαμένης παραγωγικότητας για την επίλυση των προβλημάτων.

Η έκθεση σε κινδύνους ασφάλειας και συμβατότητας
Οι υπολογιστές που δεν υποστηρίζονται και δεν έχουν λάβει τις ενημερώσεις είναι ευπαθείς σε κινδύνους ασφαλείας.

Έλλειψη νέων εφαρμογών
Μετά την 8η Απριλίου 2014, οι προγραμματιστές εφαρμογών και οι πάροχοι ανεξαρτήτων λύσεων που κάνουν υλοποιήσεις για Windows XP δε θα εκδώσουν νέες αναβαθμίσεις για υπάρχοντες εφαρμογές και δε θα δημιουργήσουν νέες λύσεις για αυτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ