Westnet: Φέρνει αποκλειστικά στην Ελλάδα τα tablets της Lenovo

Την αποκλειστική συνεργασία της με τη Lenovo για τη διανομή στην Ελλάδα των tablet της τελευταίας, ανακοίνωσε χθες Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου η Westnet Distribution, μέλος του ομίλου εταιρειών Γερμανού.

Τα tablets
Ειδικότερα, τα tablet της Lenovo που θα διανέμει η Westnet είναι τρία, το IdeaTab A1000, το IdeaTab A3000 και το IdeaTab S6000.

Το IdeaTab A1000 είναι το entry level μοντέλο της Lenovo, διαθέτει οθόνη 7 ιντσών με ανάλυση 1024Χ600, κάμερα 0,3 MP, λειτουργικό Android 4.1.2, εσωτερική μνήμη 16 GB και σύμφωνα με την εταιρεία προορίζεται κυρίως για τις μικρές ηλικίες, καθώς δίνει έμφαση στη μουσική απόδοση, ενσωματώνοντας Dolby Digital plus, ενώ η τιμή του είναι 129 ευρώ.

westnet lenovo 01

Το IdeaTab A3000 είναι η “μεσαία” πρόταση της Lenovo, καθώς ενσωματώνει και κύκλωμα 3G με HSPA+, διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή, μπροστινή κάμερα 0,3 MP και οπίσθια 5 MP, ενώ μπορεί να δεχτεί και επέκταση μνήμης με κάρτα micro SD. Διαθέτει και αυτό οθόνη IPS 7 ιντσών με ανάλυση 1024Χ600, ενώ η τιμή του είναι 229 ευρώ για την έκδοση με 4 GB εσωτερική μνήμη, και 249 ευρώ για την έκδοση με 16 GB εσωτερικής μνήμης.

Τέλος, για όσους θέλουν κάτι παραπάνω, υπάρχει το IdeaTab S6000 που έχει, μεταξύ άλλων, οθόνη IPS στις 10 ίντσες με ανάλυση 1280Χ800, τετραπύρηνο επεξεργαστή, κύκλωμα 3G με HSPA+, μπροστινή κάμερα 0,3 MP και οπίσθια 5 MP, υποδοχή επέκτασης μνήμης με κάρτα micro SD, και τιμή 369 ευρώ (η έκδοση με 16 GB μνήμης) και 399 ευρώ (η έκδοση με 32 GB μνήμης).

 

westnet lenovo 03

 

Επίσης, η Lenovo προσφέρει και μια πλήρη σειρά από θήκες και screen protectors για τα παραπάνω tablets.

Και λίγη… Yoga!
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν επίσης και τα Lenovo Miix, και
Lenovo Yoga 11s και Flex από την κατηγορία convertibles της Lenovo. Πρόκειται για εξαιρετικά λεπτές και ελαφριές συσκευές που επιτρέπουν στο χρήστη να απολαύσει τα πλεονεκτήματα tablet και laptop σε μια συσκευή. Σημειώνεται ότι η Lenovo είναι η πρώτη εταιρία που εισήγαγε την έννοια των convertibles στην ελληνική αγορά.

Westnet: 25% μερίδιο στη διακίνηση tablets στην Ελλάδα
Ο διευθύνων σύμβουλος της Westnet, Χρήστος Καλογεράκης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, για τη συμφωνία με τη Lenovo: “Είναι μία συνεργασία που μας τιμά ιδιαίτερα, καθώς επισφραγίζει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και εκτίμηση ανάμεσα στις δύο εταιρίες. Η Lenovo είναι ένας πολύ δυνατός παίχτης που κατακτά τις αγορές στις οποίες στοχεύει, έχοντας μία γκάμα καινοτόμων προϊόντων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες για επαγγελματική και καταναλωτική χρήση. Η Westnet με μία πολύ δυνατή ομάδα και γνώση της αγοράς θα στηρίξει τη Lenovo στη διεύρυνση των μεριδίων της στην ελληνική αγορά μέσα από σωστή διανομή και προώθηση”.

Επίσης, ο επικεφαλής της Westnet ανέφερε ότι η εταιρεία κατέχει μερίδιο 25% στη διακίνηση των tablets που πωλούνται στην Ελλάδα (που στο σύνολό τους ήταν περίπου 110.000 το 2012 και θα είναι περίπου 240.000 το 2013, όπως είπε), πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει μηδενικές επισφάλειες και μηδενικό δανεισμό, ξεκαθάρισε ότι η Westnet δε θα βγάλει tablet με τη δική της φίρμα, και είτε τέλος και τον… “καημό” της εταιρείας, για το κινητό που λείπει, ως συσκευή, από τις διακινούμενες πως πώληση συσκευές από το δίκτυο της εταιρείας. Πρόσθεσε στο θέμα αυτό με νόημα πως η Westnet δεν είναι αδιάφορη απέναντι στην προοπτική της διανομής των κινητών τηλεφώνων που η Lenovo ετοιμάζεται να διαθέσει στην Ελλάδα μέσα στο 2014, παρότι είπε πως η εταιρεία δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε καμία συμφωνία με τη Lenovo στο θέμα αυτό.

Lenovo-Westnet panel

Lenovo: 8,6% μερίδιο στα tablets στην Ελλάδα
Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της Lenovo για Ελλάδα και Κύπρο,  Μιχάλης Οικονομάκης, ανάφερε σχετικά με τη συμφωνία ότι “η Lenovo έχει κατακτήσει την πρώτη θέση μεριδίων παγκοσμίως στον τομέα των PC. Σε ότι αφορά την ελληνική αγορά, το 2012 διαθέσαμε 45.000 συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών κατακτώντας μερίδιο 10%, ενώ στην κατηγορία των tablets, η εταιρεία έχει ήδη κερδίσει μερίδιο αγοράς 8,6% σε διάστημα μικρότερο του ενός εξαμήνου. Θεωρούμε ότι η συνεργασία μας με τη Westnet έχει συμβάλλει σημαντικά σε αυτή την επιτυχία, ενώ παράλληλα προσδοκούμε σε μια εξίσου δυναμική συνέχεια“. 

Ο επικεφαλής της Lenovo ανέφερε επίσης ότι μέσα στο 2014 η εταιρεία θα φέρει smartphones στην ελληνική αγορά (και θα ακολουθήσουν αργότερα και άλλες “μαύρες” συσκευές, όπως τηλεοράσεις) και τόνισε πως η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση πλέον στο “PC plus“, δηλαδή στην “οικογένεια” των συσκευών που τείνουν να αντικαταστήσουν το “κλασικό” desktop ή laptop, όπως είναι τα smartphones, τα tablets και τα “υβριδικά” συστήματα, όπως η σειρά Yoga, ή το νέο tablet Miix που με τη συνοδεία της ειδικής θήκηςπληκτρολογίου μετατρέπεται σε netbook.

Και νέα προϊόντα
Τέλος, ο Μιχάλης Οικονομάκης ανάφερε ότι πριν από τα Χριστούγεννα η Lenovo θα παρουσιάσει και στην Ελλάδα το νέο σύστημα Yoga 2, και μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους το νέο Thinkpad Yoga.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ