Η ανέλιξη του τοπικού “οικοσυστήματος” φέρνει 7 ελληνικές startups στο “σαλόνι” του Web Summit

Επτά ελληνικές startup εταιρείες έχουν επιλεγεί ανάμεσα σε χιλιάδες για να συμμετάσχουν μαζί με κάποιες από τις κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες πρώιμου σταδίου παγκοσμίως στο Web Summit, το οποίο διοργανώνεται αυτόν τον Οκτώβριο στην Ιρλανδία. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιαστούν και να συναντήσουν κορυφαία στελέχη και CEOs από εταιρείες όπως οι Facebook, Cisco, Box, AOL, Paypal, Kaspersky και Microsoft, καθώς και κορυφαία venture capital funds όπως τα Google Ventures, Kleiner Perkins, Andreessen Horowitz, NEA και άλλα.

Άνθρωποι με παγκόσμια επίδραση όπως οι Robert Scoble και Tony Hawk θα είναι επίσης παρόντες στο event, μαζί με μέσα ενημέρωσης όπως τα Wall Street Journal, Financial Times, New York Times και άλλα.

Ο NASDAQ, επίσης, θα κηρύξει την έναρξη της συνεδρίασής του ζωντανά από το Δουβλίνο, για πρώτη φορά εκτός Νέας Υόρκης μετά την είσοδο του Facebook στο Χρηματιστήριο.

Εταιρείες από περισσότερες από 80 χώρες θα εκθέσουν στο Web Summit, δίπλα σε μερικούς από τους πιο φημισμένους διεθνώς επενδυτές, επιχειρηματίες και εκπροσώπους των παγκόσμιων media.

Οι εταιρείες από την Ελλάδα επελέχθησαν για τις μοναδικές προοπτικές που υπόσχονται όχι μόνο για την ελληνική αγορά, αλλά και για την παγκόσμια.

Ο Paddy Cosgrave, ιδρυτής του Web Summit, αναφέρει σχετικά: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που επτά σπουδαίες νέες τεχνολογικές εταιρείες από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν στο Web Summit τον Οκτώβριο. Πρόκειται για τις Codebender, Elio, Juengo, Juke, Radiojar, Sociallgreen και Workable. Η ποιότητα των ελληνικών εταιρειών που θα συμμετάσχουν είναι μία πραγματική απόδειξη του πόσο έχει εξελιχθεί το τοπικό ‘οικοσύστημα’ τα τελευταία χρόνια“.

Το Web Summit δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες φίλους της τεχνολογίας και των startups να παρακολουθήσουν το διήμερο συνέδριο στις 30 και 31 Οκτωβρίου με 25% έκπτωση στην τελική τιμή του κανονικού εισιτηρίου. Για να κλείσετε εισιτήριο με τη σημαντική αυτή έκπτωση, μπορείτε να κάνετε κράτηση χρησιμοποιώντας τον εξής σύνδεσμο: https://tito.io/websummit/web-summit-2013?discount_code=GREEK4325.

Αναλυτικά, οι ελληνικές startup εταιρείες που θα συμμετάσχουν στο Web Summit είναι οι εξής:

Codebender: Ένα online περιβάλλον ανάπτυξης για developers, δημιουργούς, καλλιτέχνες και hackers ενσωματωμένου hardware.

Elio: Βοηθά εταιρείες να προωθήσουν τα προγράμματα επιχειρηματικών συνεργασιών και τα APIs που αναπτύσσουν με στόχο να προσελκύσουν μεταπωλητές και developers.

Νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες προσφέρει στους πωλητές software και hardware η ελληνική startup Elio

Juengo: Έχει δημιουργήσει ένα σύστημα επιβράβευσης αντίστοιχο με τα “μίλια” των αεροπορικών εταιρειών, αλλά για την καθημερινή ζωή.

Το Juengo στην κορυφαία startup έκθεση του Σαν Φρανσίσκο

Juke: Δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλέξουν τη μουσική που θέλουν
να ακούσουν σε ένα χώρο (τη στιγμή που θέλουν) και στις επιχειρήσεις την
πρόσβαση σε εκατομμύρια τραγούδια.

Radiojar: Μία πλατφόρμα δημιουργίας, διαχείρισης και εκπομπής διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών που λειτουργεί μέσω browser και δεν απαιτεί εγκατάσταση επιπλέον λογισμικού ή εξοπλισμού.

330.000 ευρώ στη Radiojar η πρώτη επένδυση του PJ Tech Catalyst Fund

Sociallgreen: Μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα ανακύκλωσης που μετατρέπει την καθημερινή διαδικασία της ανακύκλωσης σε ένα διαδικτυακό κοινωνικό παιχνίδι.

Workable: Ο πιο εύκολος τρόπος για τη δημοσίευση αγγελιών εργασίας, τη διαχείριση υποψηφίων και την πρόσληψη του κατάλληλου ατόμου.

Workable: Ανακοίνωσε επισήμως εμπορικό launch και χρηματοδότηση από Openfund

Το Web Summit είναι το μεγαλύτερο συνέδριο τεχνολογίας στην Ευρώπη. Φέτος, περισσότεροι από 8.000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο θα παραστούν στο παγκόσμιο αυτό event που θα διεξαχθεί στις 30 και 31 Οκτωβρίου. Πολλοί από τους κορυφαίους επιχειρηματίες, επενδυτές και στελέχη τεχνολογικών εταιρειών από όλο τον κόσμο θα μιλήσουν ή θα παραστούν στη φετινή διοργάνωση. Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.websummit.net.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ