Truckbird: Με νέο όνομα προετοιμάζεται να “διασπάσει” την αγορά των logistics

του Δημητρίου ΠΟΓΚΑ

Σε Truckbird μετονομάστηκε η FR8, η ιδέα για μία online πλατφόρμα που θα αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ των αποστολέων αγαθών και των μεταφορέων, μειώνοντας σημαντικά τα παραδοσιακά υψηλά κόστη των ενδιαμέσων, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Startup Weekend 2013, στο οποίο είχε αναδειχθεί και νικήτρια.

Στον “αέρα” βρίσκεται από εχθές και το ολοκαίνουριο site του Truckbird, το οποίο δίνει μία “πρώτη γεύση” στους μεταφορείς και στους πελάτες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία.

Όπως εξήγησε η ομάδα του Truckbird στο EMEAgr, στο “περιθώριο” του bootcamp για τις ελληνικές startups που διοργάνωσε στις αρχές του μήνα το TiE, μετά το Startup Weekend φιλοξενήθηκαν στο Found.ation, στους χώρους του οποίου πέρασαν “έναν πολύ εποικοδομητικό μήνα”, ενώ στη συνέχεια έγιναν δεκτοί από το Daily Secret για το τρίμηνο Good Karma Project της έτερης ελληνικής startup. Η Truckbird φιλοξενήθηκε στο γραφείο του Daily Secret στην Αθήνα από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο. Η βοήθεια που έλαβαν κατά την παραμονή τους στο Daily Secret, όπως τόνιζε η ομάδα, ήταν πολύ σημαντική, καθώς συνέβαλε ώστε να “εκτοξευθεί” η προσπάθεια για τη δημιουργία του Truckbird. Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια που έλαβε η ομάδα από μία άλλη ελληνική startup, την dopios, η οποία βρίσκεται μερικά βήματα πιο μπροστά στην υλοποίηση του επιχειρηματικού της πλάνου και ήταν σε θέση να προσφέρει σημαντική καθοδήγηση για την αποφυγή λαθών.

Όπως υπογράμμισε η ομάδα του Truckbird, αυτές οι δύο εμπειρίες έδειξαν την τρομερή υποστήριξη που προσφέρει το ίδιο το “οικοσύστημα” και οι πιο “ώριμες” startups στις νέες ιδέες που έρχονται στο προσκήνιο του νέου ελληνικού τεχνολογικού επιχειρείν.

truckbird_logo_454213

Σήμερα, η Truckbird έχει συσταθεί πλέον ως εταιρεία, καθώς έγινε δεκτή στο πρόγραμμα EGG της Eurobank και του Corallia, “ένα ακόμη εξαιρετικό πρόγραμμα με πολύ μεγάλη υποστήριξη για τις εταιρείες που φιλοξενεί”, όπως ανέφερε η ομάδα της εταιρείας.

Από το γραφείο τους στη Λεωφόρο Συγγρού, οι Δημήτρης Ανδριανόπουλος, Σπύρος Μανδέκης, Ανδρέας Μαστοράκος, Βασίλης Πάλλας, Γιάννης Παπαγεωργίου, Γιώργος Τερμεντζόγλου, βρίσκονται πλέον στη φάση ανάπτυξης του λογισμικού πίσω από την υπηρεσία διασύνδεσης μεταφορέων και πελατών με την οποία φιλοδοξούν να “διασπάσουν” την αγορά των μεταφορών.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει η ομάδα, το πρωτότυπο το οποίο έχει κατασκευάσει είναι ήδη πλήρως λειτουργικό και στο επόμενο διάστημα πρόκειται να το “τεστάρει” μέσα από την ίδια την αγορά και να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το κομμάτι του περιβάλλοντος και της εμπειρίας χρήστη. Ήδη σε επίπεδο ιδέας, το Truckbird έχει λάβει θετική ανάδραση από μέλη του κλάδου των μεταφορών με τους οποίους έχει έρθει σε επαφή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ