TNT: Παρέδωσε ηλεκτρικό όχημα στην Αυστραλία λίγο πριν τη διοργάνωση «World Solar Challenge»

Η TNT μετέφερε πρόσφατα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με την επωνυμία Stella Lux TNT από την Ολλανδία στην Αυστραλία. Το τετραθέσιο πρωτότυπο όχημα αναμένεται να διαγωνιστεί στο πλαίσιο της διεθνούς διοργάνωσης World Solar Challenge, που αποτελεί έναν αγώνα 3.000 χιλιομέτρων από το Ντάρβιν στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας.

Η TNT μετέφερε το αυτοκίνητο οδικώς από το Αϊντχόφεν στην Λιέγη του Βελγίου και στη συνέχεια αεροπορικώς στη Σιγκαπούρη και τέλος στην Μελβούρνη. Οι μπαταρίες λιθίου του οχήματος ταξίδεψαν με το πλοίο. Επειδή δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα, η TNT ζήτησε έγκριση από τις αρχές προκειμένου να διασφαλίσει την άδεια του τελωνείου και την ομαλή εισαγωγή τους στην Αυστραλία. Το όχημα και οι μπαταρίες έφτασαν σε άριστη κατάσταση με διαφορά μιας εβδομάδας περίπου το ένα από το άλλο.

Η Stella Lux κατασκευάστηκε από μια ομάδα φοιτητών του Τεχνολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Αϊντχόφεν της Ολλανδίας. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τη σφηνοειδή μορφή, επαναφορτίζεται με ηλιακά κύτταρα τα οποία τοποθετούνται στην οροφή του αυτοκινήτου. Έχει τη δυνατότητα να διανύσει 1000 χιλιόμετρα με μια απλή επαναφόρτιση σε μέγιστη ταχύτητα 125 χιλ/ώρα. Το αυτοκίνητο περιλαμβάνει επιπροσθέτως και ένα σύστημα πλοήγησης το οποίο παρέχει οδική βοήθεια ανάλογα με τις εκάστοτε προβλέψεις του καιρού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ