StartupBus Greece: Άνοιξαν οι συμμετοχές για το ελληνικό startup λεωφορείο!

To StartupBus Greece 2014 αναζητά 25-30 άτομα κάθε ηλικίας με συγκεκριμένες γνώσεις και δεξιότητες, καθώς και άτομα με επιχειρηματικές ιδέες είτε στον κλάδο  του ICT είτε όχι.

Αν είσαι developer, designer ή business guy, έχεις πάθος και γνώσεις και σου αρέσει να σχεδιάζεις και να υλοποιείς λύσεις για υπαρκτά προβλήματα με τον δικό σου ξεχωριστό και πρωτότυπο τρόπο, τότε το StartupBus Greece 2014 είναι ο πιο ξεχωριστός hackathon που συμμετείχες ποτέ!

Το StartupBus Greece 2014 είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο το οποίο θα ταξιδέψει από την Αθήνα στην Βιέννη για 72 ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε 5 ομάδες και θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μία νέα startup, την οποία θα παρουσιάσουν μπροστά σε Ευρωπαίους επενδυτές στη διάρκεια του γνωστού Pioneers Festival. Αντίστοιχα λεωφορεία θα ξεκινήσουν από άλλες 8 ευρωπαϊκές χώρες (την Γερμανία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Γαλλία, την Εσθονία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο), οι συμμετέχοντες των οποίων θα διαγωνιστούν επίσης στο Pioneers Festival.

Το λεωφορείο θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 25 Οκτωβρίου, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδρομής του θα κάνει στάσεις στην Θεσσαλονίκη, στην Σόφια της Βουλγαρίας, στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας και στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, προκειμένου να συνδεθεί με τα startup οικοσυστήματα των πόλεων, δημιουργώντας ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο για τους συμμετέχοντες. Το λεωφορείο θα φθάσει στην Βιέννη στις 28 Οκτωβρίου. Οι “επιβάτες” του λεωφορείου θα αποτελούνται κατά 50% από developers (περίπου 10-12 άτομα), κατά 25% από designers και κατά 25% από business guys (περίπου 5-7 άτομα αντίστοιχα).

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 150 ευρώ για ολόκληρο  το ταξίδι και την διαμονή. Επίσης, με επιπλέον 150 ευρώ ο κάθε συμμετέχοντας θα έχει full access στο Pioneers Festival, κάτι που προτείνεται από όλη την ευρωπαϊκή κοινότητα των StartupBus. To Pioneers Festival είναι ένα αναγνωρισμένο ευρωπαϊκό συνέδριο όπου η τεχνολογία και η επιστήμη συναντούν την επιχειρηματικότητα. Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Για να δείτε πώς μπορείτε να συμμετέχετε στο StartupBus Greece 2014 διαβάστε αναλυτικά στο Startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ