SourceLair: Και επισήμως η πρώτη επένδυση της Εθνικής Τράπεζας σε startup

Την επένδυση της, από την Εθνική Τράπεζα, ανακοίνωσε η εταιρεία SourceLair, η οποία αναπτύσσει μία υπηρεσία-λογισμικό που παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να προγραμματίζουν projects απρόσκοπτα, μέσω web browser.

Η συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα είχε προαναγγελθεί ήδη από τον Νοέμβριο του 2014, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, του Startupper.gr, η συμφωνία «έκλεισε» και τυπικώς λίγο αργότερα, ενώ ολοκληρώθηκε μέσα στον Μάρτιο.

Σε κάθε περίπτωση η εμπλοκή της Εθνικής Τράπεζας θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για την ελληνική startup σκηνή, καθώς είναι ακόμη ένα τραπεζικό ίδρυμα που βάζει στο «μικροσκόπιο» την χρηματοδότηση startup εταιρειών, μέσω της πρωτοβουλίας NBG Business Seeds. Στο πλαίσιο αυτό ήδη στο «pipeline» της Εθνικής Τράπεζας φαίνεται πως υπάρχουν πάνω από πέντε εταιρείες προς χρηματοδότηση

Η Εθνική Τράπεζα θα λάβει ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας έναντι ποσού 200.000 ευρώ. Σύμφωνα με την SourceLair, τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις στην ομάδα της εταιρείας και στις υποδομές της. Ταυτόχρονα, στις επόμενες ημέρες, θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα αναβαθμισθεί το λογισμικό που χρησιμοποιεί και θα εισαχθούν νέες λειτουργικότητες στην υπηρεσία της.

Σημειώνεται ότι η SourceLair είχε κερδίσει το 2013 το πρώτο χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ στον 3ο Διαγωνισμό «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία», από τον οποίο προέρχεται η«δεξαμενή» εταιρειών στην οποία επενδύει το NBG Business Seeds.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι το SourceLair ξεκίνησε ως project to 2011, ενώ η εταιρεία ιδρύθηκε το 2013. Στο διάστημα αυτό η υπηρεσία της SourceLair μετρά δωρεάν χρήστες και επί πληρωμή πελάτες από όλον τον κόσμο.

Πηγή: Startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ