Social & Business Co-Creation: Διεκδικήστε έπαθλο έως 20.000 ευρώ για το κοινωνικό project σας

Μέχρι τις 10 Απρίλιου θα μπορούν ελληνικά projects κοινωνικής επιχειρηματικότητας να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό “Social & Business Co-Creation: Collaboration for impact“, διεκδικώντας συνολικά χρηματικά έπαθλα 40.000 ευρώ.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τους οργανισμούς Ashoka, Zermatt Summit Foundation, Fondation Guilé, DPD και Boehringer Ingelheim, και σε αυτόν μπορούν να λάβουν μέρος όλες οι οργανώσεις με κοινωνική αποστολή (π.χ. σωματεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις, οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύματα, κοινωνικές επιχειρήσεις), επιχειρήσεις και δημόσιοι οργανισμοί που εργάζονται μαζί για να δημιουργήσουν αλλαγή στην Ευρώπη.

Μέσω της πρωτοβουλίας φιλοδοξία είναι δοθούν απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη (αυξανόμενη ανεργία και φτώχεια, δημόσια ελλείμματα, χαμηλός ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ) και οι συμμετοχές στο διαγωνισμό μπορούν να καλύψουν μια ευρεία γκάμα λύσεων, από καινοτόμα προγράμματα δημιουργίας θέσεων εργασίας, μέχρι την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών αντιμετώπισης βασικών αναγκών υποεξυπηρετούμενου πληθυσμού, την παροχή νέων, προσβάσιμων, σε όλους, λύσεων.

Στον πυρήνα κάθε πρότζεκτ πρέπει να βρίσκεται η δυνατότητα δημιουργίας πιο περιεκτικών και ανθρώπινων οικονομιών, ο επαναπροσδιορισμός επιχειρηματικών μοντέλων και οργανωτικών δομών, η ενεργοποίηση των επαγγελματιών όλων των επιπέδων, ώστε να γίνουν καταλύτες αλλαγών, μετατρέποντας τα προβλήματα σε ευκαιρίες.

Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: http://www.changemakers.com/co-creation, με καταληκτική ημερομηνία την 10η Απριλίου 2014.

Οι φιναλίστ θα ανακοινωθούν το Μάιο 2014, στη διάσκεψη της Zermatt, η τελικές παρουσιάσεις και οι κρίσεις τον Ιούνιο του 2014. Το νικητήριο πρότζεκτ θα λάβει έπαθλο 20.000 ευρώ, ενώ τα δύο επόμενα καλύτερα θα λάβουν από 10.000 ευρώ, ενώ ένα πρότζεκτ θα λάβει τη διάκριση “Last Mile”, κερδίζοντας συμβουλευτική καθοδήγηση από την DPD. Οι νικητές θα συμμετάσχουν στη διάσκεψη της Zermatt και στην τελετή απονομής των βραβείων στις 25-27 Ιουνίου 2014.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ