SkyGreece Airlines: Ξεκινά πτήσεις σε ΗΠΑ και Καναδά

Την έναρξη των υπερατλαντικών πτήσεων σε ΗΠΑ και Καναδά ανακοίνωσαν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, οι εκπρόσωποι της νέας ελληνικής αεροπορικής εταιρείας SkyGreece Airlines.

Η SkyGreece Airlines αποτελεί τη νέα ελληνική αεροπορική εταιρία, που “ανοίγει τα φτερά της”, προκειμένου να ξανασυνδέσει με απευθείας υπερατλαντικές πτήσεις την Ελλάδα με τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Δημιουργήθηκε από ομογενείς επιχειρηματίες που πίστεψαν σε αυτό το όραμα και το υλοποιούν με σκοπό την τακτική (και όχι εποχική) σύνδεση της Ελλάδας με την Αμερική.

Η SkyGreece πραγματοποιεί την πρώτη της πτήση με τον “Ταξιάρχη”, το ιδιόκτητο Boeing 767/300ER, 274 θέσεων, και στη συνέχεια με τον “Άγιο Δημήτριο” (που είναι ένα Air Bus A340/300 300 θέσεων), συνδέοντας στις 24 Μαΐου την Αθήνα με το Τορόντο ενώ στις 18 Ιουνίου, αναμένεται η πρώτη πτήση από Θεσσαλονίκη προς Τορόντο με στάση στη Βουδαπέστη.

Με την ελληνική σημαία στο ουραίο πτερύγιο και τις σφραγίδες τριών οργανισμών για την ασφάλεια πτήσεων (EASA, USA FAA, CANADA CTA), η SkyGreece Airlines, στις 19 Ιουνίου θα κάνει το πρώτο της ταξίδι από Αθήνα προς Νέα Υόρκη.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της εταιρίας, πατήρ Νικόλαος Αλεξανδρής, “η SkyGreece, είναι ένα “ξέσπασμα” του ελληνισμού της ομογένειας, που δημιουργήθηκε για να μείνει και να αναπτυχθεί περαιτέρω. Η SkyGreece, αποτελεί το όχημα της ελληνικής φιλοξενίας, της ελληνικής παράδοσης, της ελληνικής κουλτούρας και της ελληνικής σημαίας”.

Η στρατηγική συνεργασία της SkyGreece με την BH Air, όπως δήλωσε ο CCO της εταιρίας, Βασίλειος Αλεφάντης, ενισχύει το περεταίρω πτητικό έργο της εταιρίας ενδυναμώνοντας την παρουσία της στην ευρύτερη Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Σε ότι αφορά στους μελλοντικούς στόχους, η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει άμεσα το στόλο της (κάτι που αναμένεται να γίνει μέσω της συνεργασίας της με την BH Air), η ανάπτυξη νέων συνεργασιών, καθώς και η επέκταση του δικτύου το 2016 με την προσθήκη των προορισμών για Σικάγο, Βοστώνη, Νότιο Αφρική, όπως επίσης και ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Τέλος, μήνυμα της κυβέρνησης μετέφερε η υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία δήλωσε την υποστήριξη της κυβέρνησης στο μεγάλο αυτό εγχείρημα της SkyGreece Airlines για την ένωση της Ελλάδας με τον απόδημο ελληνισμό της Βορείου Αμερικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ