SkyGreece: Η ελληνική αεροπορική που συνδέει και πάλι Αθήνα – Β. Αμερική

Το κενό που άφησε η εγκατάλειψη των δρομολογίων για τον Καναδά φιλοδοξεί να καλύψει η νέα ελληνική αεροπορική εταιρεία SkyGreece, που θα ξεκινήσει από τις αρχές Μαρτίου, με την έναρξη δηλαδή της θερινής σεζόν, τα δρομολόγιά της από την Αθήνα για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με ένα Boeing 767. Η εταιρεία σκοπεύει να εκτελεί δρομολόγια και σε επιλεγμένους προορισμούς στην Ευρώπη.

Ήδη στο Μαρκόπουλο λειτουργούν τα γραφεία της νέας εταιρίας με 25 άτομα προσωπικό. Γενικός διευθυντής είναι ο Ιορδάνης  Καρατζάς, πρώην πρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, και οικονομικός διευθυντής ο Νίκος Μανουδάκης, που έφτιαξε την EasyJet.

Σημειώνεται πως μετά την αποχώρηση της ΟΑ από τα δρομολόγια από και προς Καναδά, οι καναδέζικες Air Canada και Air Transat καλύπτουν τα απευθείας δρομολόγια του Τορόντο και του Μόντρεαλ προς Αθήνα, καθώς επίσης και οι αμερικανικές Delta Air Lines και US Airways, αλλά μόνον για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στόχος της εταιρείας είναι αμέσως μετά την εκκίνηση της εξυπηρέτησης του δρομολογίου να προστεθεί ένα ακόμη αεροσκάφος και μέχρι το τέλος του 2014 να έχει προστεθεί και ένα τρίτο αεροσκάφος, πολλαπλασιάζοντας τα δρομολόγια που μπορεί να λειτουργήσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ