Sidebar Monitor: Οι τάσεις της εβδομάδας στο Twitter

Για ακόμη μία φορά, οι Malaysian Airlines πρωταγωνιστούν σε μία νέα αεροπορική τραγωδία, που κατακλύζει τα timelines μας τις τελευταίες ώρες.

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (18/7), πάνω από 17.000 αναφορές είχαν γίνει σχετικά με την πτήση, που καταρρίφθηκε, με αποτέλεσμα 298 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους Ολλανδοί, να χάσουν την ζωή τους.

Οι περισσότερες δημοσιεύσεις καταγράφηκαν γύρω στις 20:00 της Πέμπτης (17/7), την ώρα που μεταδίδονται τα βραδινά δελτία ειδήσεων. 

Με το σφύριγμα της λήξης του τελικού του Μουντιάλ επιστρέφουμε σε κανονικούς ρυθμούς και με τη βοήθεια του sidebar.gr ψάχνουμε να βρούμε τι συζητήθηκε περισσότερο στα κοινωνικά δίκτυα την εβδομάδα που πέρασε.

Η εβδομάδα ξεκίνησε λίγο αμήχανα είναι αλήθεια και ελλείψει κάποιου σοβαρού θέματος που θα συγκέντρωνε το ενδιαφέρον του κόσμου, “στήθηκε” το hashtag #apories_cosmopolitan και έγινε η σχετική πλάκα με ερωτήσεις παρωδία προς το γνωστό περιοδικό.

Σύνολο αναφορών; Καθόλου άσχημα, κοντά στις 7.000 αλλά μετά ακούστηκαν κάτι πυροβολισμοί στο Μοναστηράκι… 

Μπορεί η Εθνική μας να κατετάγη στους “16” βάζοντας 6 γκολ, οι έλληνες φίλαθλοι, όμως, έβαλαν πολλά περισσότερα στα social media καθώς μία λέξη δεν σταματήσαμε να φωνάζουμε τον “μήνα του Μουντιάλ 2014”.

Την μία και μοναδική που σε όλες τις γλώσσες σημαίνει το ίδιο πράγμα: το πολυπόθητο γκολ. Στα ελληνικά, στα αγγλικά, σε greeklish, με ένα ή πολλά μηδενικά, το είπαμε, το φωνάξαμε, το ουρλιάξαμε και το γράψαμε πολλές χιλιάδες φορές.

Η κινηματογραφική σύλληψη και ο τραυματισμός του καταζητούμενου Νίκου Μαζιώτη, 2 τουριστών κι ενός αστυνομικού, μονοπώλησαν τα κοινωνικά δίκτυα την Τετάρτη 16/7.

Το γεγονός ότι η σύλληψη έγινε στο πολυσύχναστο κέντρο της Αθήνας, εν μέσω πυροβολισμών, έδωσε τροφή για σχόλια και ψιθύρους στο διαδίκτυο. Από την ώρα που κυκλοφόρησαν οι φήμες για τη σύλληψη κάποιου κακοποιού – πριν καν δηλαδή επιβεβαιωθεί τι συνέβη – την εμφάνισή τους έκαναν κάποια tweets για πυροβολισμούς στο κέντρο της Αθήνας και επιχείρηση της αστυνομίας. (περισσότερα)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ