Seedcamp: Ένας κορυφαίος startup accelerator της Ευρώπης επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα και πάει Θεσσαλονίκη

Το Seedcamp, ένα από τα κορυφαία προγράμματα επιχειρηματικής “επιτάχυνσης” startup εταιρειών στην Ευρώπη, θα επισκεφθεί άτυπα για πρώτη φορά την Ελλάδα, στο πλαίσιο του TEDxThessaloniki 2014.

Στην εκδήλωση θα είναι καλεσμένος ως ομιλητής ο Carlos Eduardo Espinal, partner στο Seedcamp, και επί τη ευκαιρία, το Open Coffee Thessaloniki και το TEDxThessaloniki θα διοργανώσουν ένα Seedcamp Office Hours Thessaloniki.

Οι 5 πιο “hot” startups της Θεσσαλονίκης

Οι κλειστές αυτές συναντήσεις θα διεξαχθούν στις 9 Μαΐου, μία ημέρα πριν το TEDxThessaloniki 2014. Κατά τη διάρκεια της οι ιδρυτές των startups θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους του Seedcamp και να λάβουν feedback για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που έχουν δημιουργήσει.

​Όποιες startups ταιριάζουν στα κριτήρια του Seedcamp θα λάβουν μία πρόσκληση για το Seedcamp Week London που διεξάγεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Εκεί θα περάσουν τρεις μέρες συνομιλώντας με πάνω από 200 μέντορες και επενδυτές που συνεργάζονται με το Seedcamp.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε startups από όλη τη χώρα. Για να συμμετάσχετε στην εκδήλωση μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση που θα βρείτε στο AngelList ή το f6s. Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 21η Απριλίου.

To Seedcamp ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2007 και μέχρι σήμερα έχει επενδύσει σε πάνω από 100 ευρωπαϊκές startups.

Τα Office Hours εντάσσονται σε μία σειρά εκδηλώσεων που θα διοργανώσει το Seedcamp σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης μέχρι και τον Σεπτέμβριο, με στόχο να ανακαλύψει και να προσκαλέσει τις πλέον υποσχόμενες startups της περιοχής στα events τελικής επιλογής σε Βερολίνο και Λονδίνο τον Μάιο, τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο.

Μέσω αυτών των events επιλέγονται οι εταιρείες στις οποίες επενδύει το Seedcamp (τυπικό ποσό επένδυσης 50.000 ευρώ για μετοχικό ποσοστό 8-10% ή 25.000 ευρώ για ποσοστό 5% για ομάδες που χρειάζονται λιγότερα χρήματα ή το 3% κοινών μετοχών της εταιρείας για όσες δεν θέλουν επένδυση, αλλά θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του Seedcamp).

Οι ομάδες που εντάσσονται στην “οικογένεια” του Seedcamp παρακολουθούν ένα ετήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης και επιχειρηματικής “επιτάχυνσης” με χώρο εργασίας στο Google Campus του Λονδίνου, πρόσβαση σε ένα δίκτυο 2.000 μεντόρων, ένα ταξίδι στις ΗΠΑ για επαφές με την τοπική επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα και υπηρεσίες αξίας 200.000 ευρώ από τους συνεργάτες του Seedcamp.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ