Schroders: Η σειρά αμοιβαίων “Maximiser” ξεπερνά τα 2,5 δισ. ευρώ κεφάλαια υπό διαχείριση

H Schroders ανακοίνωσε σήμερα ότι τα υπό διαχείριση κεφάλαια (AUM) της οικογένειας onshore και offshore αμοιβαίων “Maximiser” ανέρχονται στα 2,8 δισ. ευρώ.

Η οικογένεια προϊόντων “Maximiser” της Schroders αποτελείται από έξι αμοιβαία και δύο διαχωρισμένα κεφάλαια (segregated mandates). To μεγαλύτερο από αυτά, το Schroder Income Maximiser, συστάθηκε το Νοέμβριο του 2005 και βρίσκεται υπό τη διαχείριση των Thomas See, Nick Kirrage και Kevin Murphy. Τα υπό διαχείριση κεφάλαιά του ανέρχονται σε 969 εκατομμύρια στερλίνες και η ιστορική του απόδοση κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από το δείκτη FTSE All-Share.   

Το 2007, η σειρά εμπλουτίζεται με τα προϊόντα Schroder ISF European Dividend Maximiser και Schroder ISF  Global Dividend Maximiser, προκειμένου να υπάρξει γεωγραφική διαφοροποίηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων μετοχικών τίτλων. Τον Ιούνιο του 2010, και μετά από την εκδήλωση σχετικού ενδιαφέροντος από Ασιάτες επενδυτές, στη σειρά προστίθεται το Schroder Asian Income Maximiser, ενώ το Φεβρουάριο του 2011 ακολουθεί το Schroder Global Property Income Maximiser, το οποίο προσφέρει στους επενδυτές πρόσβαση σε εισόδημα από το χώρο των ακινήτων. Τέλος, τα κεφάλαια Schroder Fixed Income και Schroder Managed Monthly High Income, τα οποία έκλεισαν τον περασμένο μήνα ένα χρόνο ζωής, επενδύουν σε επιλεγμένα κεφάλαια της σειράς “Maximiser”.

Τα κεφάλαια της οικογένειας “Maximiser” θέτουν στόχο διανεμητέας απόδοσης της τάξης του 8% ετησίως. Η απόδοση αυτή είναι αποτέλεσμα μια διττής στρατηγικής, η οποία εξασφαλίζει αποδόσεις από δύο πηγές – από μερίσματα μετοχών και από το υπερτίμημα που προκύπτει από την πώληση καλυμμένων δικαιωμάτων αγοράς. Από τη σύστασή τους μέχρι σήμερα, τα αμοιβαία Schroder Income Maximiser, Schroder Asian Income Maximiser και Schroder Global Property Income Maximiser έχουν αποδώσει σύμφωνα με το στόχο του 7%, ενώ τα δύο Schroder ISF funds έχουν πετύχει το στόχο του 8%. Το κεφάλαιο Managed Monthly High Income στοχεύει σε απόδοση 5,5%, η οποία καταβάλλεται σε μηνιαία βάση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ