SAP Athens Startup Forum: Πάνω από 20 ομάδες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή

Μέχρι τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου έχουν περιθώριο να δηλώσουν συμμετοχή στο επερχόμενο SAP Athens Startup Forum (20-21 Νοεμβρίου) οι επιχειρηματικές ομάδες που θέλουν να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα υποστήριξης startups που φέρνει και στην Ελλάδα η SAP, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επιχειρηματικού λογισμικού στον κόσμο.

"Μέχρι στιγμής ο αριθμός των συμμετοχών είναι εντυπωσιακός και στην Ελλάδα με τις προτάσεις των συμμετεχόντων να εμφανίζουν μεγάλο ενδιαφέρον και πιστεύω πως μέσα από το SAP Athens StartUp Forum θα αναδειχθούν αξιοποιήσιμες και εφαρμόσιμες ιδέες", σημειώνει η Αλεξάνδρα Κοκκίνη, Business Development & Operations Director της SAP Hellas.

Μέχρι στιγμής, περισσότερες από 20 ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή στο διήμερο πρόγραμμα, από το οποίο θα προκύψουν οι Startups που η ομάδα της SAP θα στηρίξει κατά τη διάρκεια ενός έτους να αναπτύξουν νέες εφαρμογές πάνω στο SAP HANA με έμφαση στην τεχνολογία in-memory, Big Data, Analytics πραγματικού χρόνου ή Predictive Analytics.

"Η SAP, δίνει τη δυνατότητα σε πάνω από 1.000 startups ανά τον κόσμο να υλοποιήσουν τη ιδέα τους και να τοποθετηθούν στην αγορά αντιμετωπίζοντας τις σύγχρονες προκλήσεις με την καινοτόμα πλατφόρμα SAP HANA μόλις ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα του προγράμματος “SAP Startup Focus Program”. H πλατφόρμα SAP HANA κάνει εφικτή τη γρήγορη επεξεργασία και ανάλυση τεράστιων όγκων δεδομένων, από πολλαπλές πηγές (π.χ. κοινωνικά δίκτυα, κινητές συσκευές, αισθητήρες μηχανημάτων) – και την άμεση αξιοποίησή τους στη λήψη αποφάσεων", τονίζει η κα Κοκκίνη.

Η πρώτη μέρα (20 Νοεμβρίου) του SAP Athens Startup Forum περιλαμβάνει την ανάλυση των παραμέτρων του προγράμματος και την παρουσίαση των οφελών που θα αποκομίσουν από το πρόγραμμα όσα startups γίνουν δεκτά. Kατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας, παρόντες, για να γνωρίσουν τους ιδρυτές των startups, θα είναι εκπρόσωποι της SAP και του SAP Ventures, και καθ’ όλη τη διάρκεια θα βρίσκονται σε εξέλιξη startup pitches. Η δεύτερη μέρα (21 Νοεμβρίου) είναι αφιερωμένη στη δωρεάν τεχνική εκπαίδευση με Hands-on lab.

Στο επόμενο στάδιο η SAP διαθέτει δωρεάν την πλατφόρμα SAP HANA, ενώ τα στελέχη της εταιρείας βρίσκονται κοντά στην ομάδα του κάθε startup παρέχοντας διαρκή και δωρεάν εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη με στόχο την αποτελεσματική διαμόρφωση του προϊόντος.

Στο τελικό στάδιο και εφόσον η αρχική ιδέα έχει πάρει την τελική της μορφή, η SAP παρέχει στους συμμετέχοντες την απαραίτητη υποστήριξη σε επίπεδο marketing και πωλήσεων καθώς και συμβουλευτική σχετικά με την αποτελεσματική τοποθέτηση του προϊόντος στην αγορά.

Το SAP Athens Startup Forum θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Νοεμβρίου στο The Hub Events (Αλκμήνης 5, Πετράλωνα).

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να μπείτε σε αυτή τη διεύθυνση.