Roomcase: Αύξηση και διαχείριση κρατήσεων για μικρά καταλύματα ψηφιακά και οικονομικά

Η Roomcase είναι μία ελληνική startup εταιρεία, η οποία προβάλλει τη διαθεσιμότητα των ελληνικών καταλυμάτων μέσα από ένα δίκτυο όχι μόνο online αλλά και παραδοσιακών συνεργαζόμενων τουριστικών γραφείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο τη διαθεσιμότητα των καταλυμάτων, διευρύνοντας τον ορίζοντα της δυνητικής τους πελατείας. Στρέφει την προσοχή της ιδιαίτερα στα μη κύρια καταλύματα, δηλαδή στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα, επαύλεις, παραδοσιακά καταλύματα, αλλά και σε ξενοδοχεία κυρίως μικρής δυναμικότητας.
 
Η εταιρεία παρέχει μια εφαρμογή διαχείρισης (Roomcase PMS) ειδικά σχεδιασμένη για την αγορά στην οποία απευθύνεται. Η πλατφόρμα παρέχεται δωρεάν σε όλες τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και μέσω αυτής ο καταλυματίας έχει τη δυνατότητα διαχείρισης του συνόλου των κρατήσεών του ανεξάρτητα από πού προερχονται. Παράλληλα έχει στατιστικά στοιχεία πληρότητας, οικονομικά στοιχεία από τη λειτουργία του, αλλά και ιστορικά στοιχεία για κάθε κράτηση και κάθε πελάτη ξεχωριστά. Μπορεί να αρχειοθετεί τους πελάτες του με πλήρη στοιχεία και να έχει πρόσβαση στην εφαρμογή από όπου κι αν βρίσκεται.

Η εφαρμογή Roomcase PMS απαιτεί μόνο ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ είναι προσβάσιμη από όλες τις σύγχρονες συσκευές (PC, tablet, smart-phone).
 
Η συνεργασία με τη Roomcase δεν απαιτεί αποκλειστικότητα, δεν έχει δεσμεύσεις και μπορεί να λήξει χωρίς χρεώσεις ανά πάσα στιγμή. Η εταιρεία λαμβάνει αμοιβή όταν διενεργείται κράτηση μέσω των συνεργαζόμενων τουριστικών γραφείων και μόνο για κρατήσεις που δεν ακυρώνονται από τον πελάτη. H αμοιβή αυτή είναι ανταγωνιστική και υπολογίζεται επί της καθαρής αξίας κάθε κράτησης, δηλ. στο ποσό προ ΦΠΑ και δημοτικών τελών.

Η εφαρμογή επιτρέπει στον καταλυματία για κάθε δωμάτιο/διαμέρισμα ξεχωριστά να επιλέξει τον τρόπο πληρωμής της κρατησής του από τον πελάτη: Πληρωμή στο κατάλυμα ή πληρωμή στο συνεργαζόμενο τουριστικό γραφείο ή και τα δύο μαζί.
 
Τέλος, έχει ενεργοποιήσει ένα πρόγραμμα επιβράβευσης των συνεργατών της που επιθυμούν να συστήσουν την εφαρμογή σε άλλες εταιρείες, μειώνοντας παράλληλα έως και κατά 1/3 την αμοιβή που ζητά για τη διενέργεια κρατήσεων. Στο πρόγραμμα επιβράβευσης μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι επιχειρήσεις μετά την εγγραφή τους στην εφαρμογή Roomcase PMS.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ