Reuters: “Τον Νοέμβριο το νέο ελληνικό πρόγραμμα”

Τον Νοέμβριο θα αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας για τη χορήγηση τρίτου προγράμματος χρηματοδότησης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της τρόικας, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο, το πακέτο θα αφορά στην περίοδο 2014 – 2015 και το χρηματοδοτικό κενό της χώρας υπολογίζεται σε 11 περίπου δισ. ευρώ, ενώ αναφέρεται ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέα κεφάλαια μέχρι το δεύτερο μισό του 2014.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει ότι είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς ότι η Ελλάδα θα πάρει και τρίτο πακέτο χρηματοδότησης, καθώς δεν αναμένεται να λυθούν τα προβλήματα της Ελλάδας, παρά την πρόοδο, μέχρι το 2014.

Ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι η ευρωζώνη θα εξετάσει τον Απρίλιο του 2014 νέα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους αν η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που της έχουν τεθεί.

Για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ ρωτήθηκε ο Γ. Στουρνάρας, ο οποίος απάντησε ότι είναι νωρίς ακόμη και πως το ζήτημα θα τεθεί τον Ιούλιο του 2014, ένα δηλαδή χρόνο από σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ