Praktiker Hellas: Δέσμευση σε Ελλάδα και εταιρεία η αγορά των μετοχών από τη Fairfax μετά την πτώχευση της γερμανικής μητρικής

H Praktiker Hellas ανακοίνωσε τη μεταβίβασή της στην καναδική Fairfax Financial Holdings Limited, ενώ η σύμβαση που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει ο Christopher Seagon, διαχειριστής της ΒΜ Praktiker International GmbH, υπεγράφη την Δευτέρα.

Οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία, χωρίς την περαιτέρω ανακοίνωση των οικονομικών όρων της συναλλαγής. Παράλληλα, η εξαγορά υπόκειται ακόμη στις απαραίτητες εγκρίσεις των αρμόδιων φορέων των πιστωτών.

Βάσει των ετήσιων πωλήσεών της, οι οποίες αγγίζουν τα 195 εκατ. ευρώ, η  Praktiker Hellas αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία του ομίλου στο εξωτερικό. Η Praktiker έχει παρουσία στην Ελλάδα με 14 καταστήματα και απασχολεί περίπου 1.100 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η Fairfax κατέθεσε την πιο συμφέρουσα προσφορά για όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ θα συνεχίσει τη διατήρηση όλων των καταστημάτων και εργαζομένων της εταιρίας. Η επωνυμία Praktiker θα διατηρηθεί ως έχει.

“H εξέλιξη αυτή ικανοποιεί ιδιαίτερα την εταιρεία και αποδεικνύει την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και στις δυνατότητες που έχει η Praktiker Hellas. Με τη στήριξη του ισχυρού νέου μετόχου, και με τη συμβολή των εργαζομένων της, είναι σίγουρο ότι η Praktiker θα μπορέσει να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που ξεδιπλώνονται μελλοντικά. Στρατηγικοί άξονες και της νέας εποχής που ξεκινάει είναι οι προσιτές τιμές, η εξαιρετική ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών και οι καινοτομίες. Παρά τις εξελίξεις στη Γερμανία, η Praktiker Hellas έμεινε ανεπηρέαστη όλους αυτούς τους μήνες συνεχίζοντας να αποτελεί υγιή εταιρεία, με εξαιρετικά αποτελέσματα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες εκτός Γερμανίας που δραστηριοποιείτο η Praktiker. Αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο η Praktiker την αντιμετώπισε με αποφασιστικότητα και δύναμη”, αναφέρει στέλεχος της ελληνικής θυγατρικής σε επικοινωνία του με το EMEAgr.

“Συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού Σαμαρά. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την εξαγορά της Praktiker Hellas, η οποία είναι πρωτοπόρα και σταθερή ηγέτιδα εταιρία στην αγορά του DIY & Home Improvement στην Ελλάδα. Επίσης, είμαστε πεπεισμένοι, ότι η Praktiker Hellas, υπό τη διοίκηση του Ιωάννη Σελαλμαζίδη και της ομάδας του, είναι μια από της καλύτερα διοικούμενες εταιρίες στην αγορά αυτή”, αναφέρει σε δήλωσή του ο Prem Watsa, Chairman & CEO της Fairfax.

H Praktiker Hellas είναι η έκτη εταιρία του ομίλου στο εξωτερικό που μεταβιβάζεται σε επενδυτή από τον διαχειριστή, μετά την αίτηση έναρξης της διαδικασίας πτώχευσης που κατέθεσε στις αρχές Οκτωβρίου 2013 η BM Praktiker International στο αρμόδιο δικαστήριο του Αμβούργου.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η πώληση των μετοχών της Batiself SA στο Λουξεμβούργο, Praktiker Ουκρανίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας και το Μάρτιο η Praktiker Πολωνίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ