Pirate Summit: Επιστρέφει εβδομαδιαίο τον Σεπτέμβριο – Παρουσιάστε την startup σας σε 40 funds από όλη την Ευρώπη

Επτά εβδομάδες απομένουν για το Pirate Summit 2014, το ετήσιο συνέδριο για startups που διοργανώνεται στην Κολωνία της Γερμανίας.

Εκτός από τις εκδηλώσεις και τις ομιλίες, το συνέδριο διοργανώνει ένα διαγωνισμό παρουσιάσεων για startups από την Δυτική και την Ανατολική Ευρώπη, με τίτλο “Περπάτησε στη Σανίδα“, στις 3 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μία αναφορά στην “θρυλική” τακτική των πειρατών να βασανίζουν τους αιχμαλώτους τους βάζοντάς τους να περπατούν πάνω σε μία σανίδα η οποία επεκτεινόταν έξω από το καράβι τους και πάνω από την θάλασσα (συνήθως γεμάτη με καρχαρίες). Οι ενδιαφερόμενες startups θα πρέπει να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση που βρίσκεται εδώ μέχρι και τις 31 Ιουλίου. Στη συνέχεια θα κληθούν να παρουσιάσουν την εταιρεία τους στην εκδήλωση ενώ η νικήτρια του διαγωνισμού θα λάβει ως έπαθλο μία θέση στον ProSiebenSat1 Accelerator, ο οποίος προσφέρει χρηματοδότηση 25.000 ευρώ με αντάλλαγμα μετοχικό κεφάλαιο 5%.

Φέτος το συνέδριο θα διαρκέσει πέντε ολόκληρες ημέρες (1-5 Σεπτεμβρίου), καθώς, πέραν του ίδιου του Pirate Summit, θα φιλοξενήσει άλλες 8 παράλληλες εκδηλώσεις, όπως τα World Bitcoin Forum, Pirate Camp και Exec I/O Mobile.

pirate summit fb 702-336 2

Η εκδήλωση διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά και αποτελεί μία “γιορτή” δικτύωσης για το ευρωπαϊκό startup οικοσύστημα, με έναν μοναδικό τρόπο: Ο χώρος διεξαγωγής είναι διαμορφωμένος ως ένα πειρατικό καράβι, ενώ όλο το κλίμα είναι άκρως… ιδιαίτερο, με το “πλήρωμα” του συνεδρίου να δημιουργεί μία ατμόσφαιρα έμπνευσης για τους “επιβάτες” ιδρυτές, επενδυτές και στελέχη από το ευρωπαϊκό startup “οικοσύστημα”.

Οι διοργανωτές αναμένουν πάνω από 1.500 επισκέπτες στη φετινή εκδήλωση, καθώς έχουν ήδη ανακοινωθεί οι πρώτοι σημαντικοί ομιλητές: Ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia Germany, Michael Bültmann, ο Klaas Kersting της flaregames, το στέλεχος της Google, Jeremy Abbett, ο Robin Wauters από το blog tech.eu, η Sitar Teli της Connect Ventures και ο Florian Meissner της EyeEm. Επιπλέον, εκπρόσωποι από πάνω από 40 funds της Ευρώπης (από accelerators μέχρι micro αλλά και later stages VC’s) έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους. Για παράδειγμα, Connect Ventures, Balderton Capital, White Star Capital, eVentures, Target Partners, K-New Media, PointNineCapital, Partech, Wellington Partners, DvH Ventures (ένα fund από την Κολωνία, την πόλη στην οποία διοργανώνεται το συνέδριο).

Εισιτήρια για όλες τις εκδηλώσεις του Pirate Summit είναι ακόμη διαθέσιμα και μπορείτε να τα αιτηθείτε πατώντας εδώ. Επιπλέον, στις 3 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται και το Pirate Camp, μία ανοιχτή και δωρεάν ολοήμερη εκδήλωση η οποία λειτουργεί ως “προθέρμανση” για το Pirate Summit, και η οποία απευθύνεται στην startup κοινότητα της Ευρώπης. Μάλιστα, ο ημιτελικός για το “Περπάτησε στη Σανίδα” θα διεξαχθεί στη διάρκεια του Pirate Camp.

pirate summit fb 702-390

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τέλος, αναμένεται να δημιουργήσει το Exec I/O, το οποίο θα φιλοξενηθεί στις 5 Σεπτεμβρίου και το οποίο συνδέει startup εταιρείες με στελέχη από μεγάλα corporates. H φετινή θεματική θα είναι το mobile και θα συζητηθούν θέματα όπως οι mobile πληρωμές, οι τεχνολογίες και υπηρεσίες “δεύτερης οθόνης”, η ασφάλεια, στρατηγικές πιστότητας, οι mobile υπηρεσίες υγείας, τα δίκτυα κλπ.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και μία τουλάχιστον startup από την Ελλάδα, η Respi, καθώς κέρδισε το σχετικό “μίνι” διαγωνισμό που διοργάνωσε το Pirate Summit στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ