PepsiCo-Tasty Foods: Διάκριση για το εργασιακό της περιβάλλον

Η PepsiCo-Tasty Foods απέσπασε τη διάκριση “Silver”, καθώς και το ειδικό βραβείο “Best Award Workplace” για τις επιδόσεις της στον τομέα του εργασιακού περιβάλλοντος, στην πρώτη της συμμετοχή στον δείκτη Corporate Responsibility Index (CR Index), ενός από τους κορυφαίους θεσμούς Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης διεθνώς.

Οι εταιρείες που διακρίθηκαν στο πλαίσιο της αξιολόγησης, βραβεύθηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε το Corporate Responsibility Institute, το οποίο έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση του CR Index στην Ελλάδα.

Οι σημαντικές αυτές διακρίσεις επιβεβαιώνουν τη σταθερή εστίαση και τη δέσμευση της εταιρείας σε ενέργειες που διασφαλίζουν ότι η κερδοφόρος ανάπτυξή της βρίσκεται σε αρμονία με τη βιωσιμότητα των κοινωνιών και του περιβάλλοντος.

Η φιλοσοφία αυτή αποτυπώνεται ανάγλυφα στο εταιρικό όραμα για “Απόδοση με Σκοπό” (“Performance with Purpose”), το οποίο διέπει κάθε επιχειρηματική δράση και αποτελεί – ταυτόχρονα – υπόσχεση υπευθυνότητας προς τους κοινωνικούς εταίρους. Το όραμα της εταιρείας αναλύεται σε τέσσερις άξονες δράσης:

• Βιωσιμότητα για τον Άνθρωπο (Human Sustainability): Διάθεση μιας ευρείας γκάμας σνακ και αναψυκτικών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των καταναλωτών, φροντίζοντας ταυτόχρονα για την προώθηση πιο υγιεινών προτύπων ζωής.

• Βιωσιμότητα για το Περιβάλλον (Environmental Sustainability): Υλοποίηση πολιτικών και λύσεων που στοχεύουν στην αποδοτική χρήση πόρων, διασφαλίζοντας τόσο το σεβασμό προς το περιβάλλον, όσο και τη μείωση του κόστους για την εταιρεία.

• Βιωσιμότητα για το Ανθρώπινο Δυναμικό (Talent Sustainability): Ανάπτυξη ενός εργασιακού περιβάλλοντος που χαρακτηρίζεται από ασφάλεια και σεβασμό, με στόχο την προσέλκυση των πιο ταλαντούχων στελεχών. Υποστήριξη και επενδύσεις στις τοπικές κοινωνίες, για την επίτευξη αμοιβαίων ωφελειών.

• Βιωσιμότητα στην Απόδοση (Performance Sustainability): Στην PepsiCo, δεσμευόμαστε απέναντι στους μετόχους μας να πετυχαίνουμε τα καλύτερα αποτελέσματα, καταβάλλοντας τη μέγιστη προσπάθεια για ανώτερη και σταθερή χρηματοοικονομική απόδοση. Μια σύγχρονη εταιρεία δεν μπορεί να αποσκοπεί στο βραχυπρόθεσμο κέρδος, αλλά να εστιάζει στη μεγαλύτερη εικόνα και το μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Η αξιολόγηση του CR Index υπεισέρχεται σε βάθος στην ευρύτερη λειτουργία των εταιρειών, εξετάζοντας ουσιαστικά τις επιδόσεις τους σε τέσσερις επιμέρους τομείς: Κοινωνία, Περιβάλλον, Εργαζόμενοι και Αγορά. Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για την αξιολόγηση παίζει η στρατηγική προσέγγιση σε ζητήματα εταιρικής υπευθυνότητας και το κατά πόσο αυτή ενσωματώνεται στην καθημερινή της λειτουργία, καθώς και η δέσμευση της διοίκησης της εταιρείας σε αυτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ