Orange Cash: Orange και Visa Europe φέρνουν τις ανέπαφες πληρωμές στη Γαλλία

Η Visa Europe και η Orange ανακοίνωσαν την υπογραφή στρατηγικής συνεργασίας που αποτυπώνει την κοινή φιλοδοξία των δύο εταιρειών να επιταχυνθεί η ενημέρωση των καταναλωτών, καθώς και η καθημερινή χρήση των ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητών στη Γαλλία.

Πρώτο βήμα είναι η δημιουργία της Orange Cash που θα κάνει πραγματικότητα σε ευρύτερη κλίμακα τις καινοτόμες πληρωμές. Αποτελώντας την πρώτη προπληρωμένη κάρτα αυτού του είδους που λανσάρεται στη Γαλλία, η Orange Cash θα επιτρέψει στους πελάτες της Orange που διαθέτουν έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με τεχνολογία NFC να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού εύκολα και με ασφάλεια. Η Orange Cash είναι μια λύση που έχει σχεδιάσει και διαχειρίζεται η Wirecard Card Solutions, μέλος της Visa Europe.

Η συγκεκριμένη συνεργασία θα προσφέρει τη δυνατότητα σε καταναλωτές στη Γαλλία να πληρώνουν για αγαθά και υπηρεσίες χρησιμοποιώντας τα κινητά τους, ενώ ο αριθμός των τερματικών που δέχονται ανέπαφες πληρωμές στη Γαλλία έχει αυξηθεί κατά 50% το τελευταίο εξάμηνο.

Οι πελάτες της Orange θα μπορούν να κατεβάζουν την εφαρμογή Orange Cash, να φορτώνουν κάποιο ποσό στον Orange Cash προπληρωμένο λογαριασμό τους μέσω της χρεωστικής, της πιστωτικής ή της προπληρωμένης κάρτας τους και να προχωρούν απευθείας σε ανέπαφες πληρωμές. Για κάθε αγορά άνω των 20 ευρώ, ο χρήστης θα μπορεί να εισάγει έναν κωδικό που θα έχει ορίσει ο ίδιος προκειμένου να εγκριθεί η συναλλαγή.

Η Orange Cash θα είναι διαθέσιμη για τους πελάτες της Orange στο Στρασβούργο και την Καέν στις αρχές του 2014, ενόψει ευρύτερης διάθεσης κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Το συγκεκριμένο λανσάρισμα αναμένεται να επιταχύνει την υιοθέτηση των πληρωμών μέσω κινητού και θα υποστηρίξει τις αντίστοιχες προσφορές των τραπεζών-μελών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ