O Joker και ο “μιζαδόρος” υπουργός

Με τον “κύριο” αυτόν και τα “έργα” της μαμάς του (της “καπετάνισσας”), ο Joker είχε ασχοληθεί πριν αρκετό καιρό και φυσικά χωρίς να λάβει ποτέ κάποια απάντηση (αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα).

Joker_77026602_200*250Το θέμα σήμερα έχει να κάνει με τον πολλά υποσχόμενο υπουργό ο οποίος, όπως μαθαίνει ο Joker, κρατά “κλειδωμένες” στο γραφείο του (;)  εγγυητικές επιστολές πολλών εκατομμυρίων από επιχειρήσεις που θα πρέπει να τις λάβουν πίσω και φυσικά δεν τις επιστρέφει.

Το θέμα όμως δεν είναι ότι ο συγκεκριμένος, πολλά υποσχόμενος, υπουργός κρατά “κλειδωμένες” τις εγγυητικές επιστολές. Θα μπορούσε εξάλλου κάποιος (και δικαιολογημένα) να ισχυριστεί ότι ο εν λόγω υπουργός έχει κάποιο σχετικό βίτσιο (εξαιρετικά ανθρώπινο).

Το θέμα είναι ότι για να “ξεκλειδώσει”, τις εγγυητικές, ο πολλά υποσχόμενος υπουργός, ζητά “κομίσιον” (αυτό λέγεται πολίτικαλ κορέκτ) την γνωστή σε όλους δηλαδή μίζα. Προφανώς και ο συγκεκριμένος, πολλά υποσχόμενος, υπουργός στην λέξη μίζα σοκάρεται και δεν μπορεί ούτε να την σιγοψιθυρίσει, καθώς κάτι τέτοιο δεν του το επιτρέπει ούτε η ανατροφή του, ούτε βεβαίως και η μακρά του θητεία στα Παρίσια, στα Λονδίνα και αλλού και ως εκ τούτου φέρνει μια νέα “επιστημονική” προσέγγιση του όρου.

Όμως καλέ μου υπουργέ το 20% το αναφωνείς με μεγάλη ευκολία… 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ