O Joker, η ανεργία και οι καλομαθημένοι Έλληνες

Η αλήθεια είναι ότι η κρίση έχει διαλύσει – σχεδόν – με βασικό πρόβλημα της κοινωνίας τα υψηλά ποσοστά της ανεργίας τα οποία ιδιαίτερα στις νέες ηλικίες έχουν εκτοξευτεί στα ύψη.

Joker_77026602_200*250Αποτέλεσμα αυτού πολλοί νέοι – και όχι μόνο – Έλληνες να αναζητούν την τύχη τους σε χώρες του εξωτερικούς “στοχεύοντας” και σε καλύτερες αμοιβές, αλλά και – αυτό ίσως να είναι και ο βασικός “στόχος” – σε καλύτερη ποιότητα ζωής.

Όμως καμιά φορά δεν χρειάζεται κάνεις να ξενιτευτεί για να βρει την “τύχη”, καθώς αυτή (η “τύχη”) μπορεί να βρίσκεται “δίπλα” ή τέλος πάντων σχεδόν “δίπλα” του. Όπως λοιπόν έμαθε πρόσφατα ο Joker εξαιρετικά εύρωστη επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας αναζητά νέους γιατρούς προσφέροντας (καθαρό) μισθό 2.500 ευρώ το μήνα, καθώς επίσης και το κόστος διαμονής. Λεπτομέρεια: η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν εδρεύει στην Αθήνα ή σε κάποιο άλλο αστικό κέντρο της χώρας, αλλά σε κάποια επαρχιακή πόλη της χώρας με απόσταση μόλις λίγες ώρες από το κέντρο της Αθήνας.

Φυσικά και κανείς νέος γιατρός δεν πάει. Αντιθέτως προτιμούν την “καλή” ζωή της πρωτεύουσας “παλεύοντας” πολλές φορές με τα 1.000 ή ακόμη και λιγότερα ευρώ. Φυσικά και συνεχώς (οι ίδιοι) γκρινιάζουν  και σιχτιρίζουν την τύχη τους χωρίς όμως να λένε όλοι την αλήθεια. Φυσικά αν αυτή η δουλειά τους την προσέφεραν σε κάποια επαρχιακή πόλη της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας ή του Βελγίου θα έτρεχαν με τα τέσσερα…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ