Nova: Καταθέτει τη δεσμευτική προσφορά ο ΟΤΕ

Την έγκρισή της έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Deutsche Telekom για την κατάθεση δεσμευτικής πρότασης από τον ΟΤΕ, ύψους τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ, για την απόκτηση της Nova. Η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και αφορά τόσο στην υποδομή της Nova και στα δικαιώματα προβολής που έχει στις αθλητικές διοργανώσεις, όσο και στα χρέη της εταιρείας.

Η δεσμευτική πρόταση του ΟΤΕ για τη Nova έρχεται ως συνέχεια της μη δεσμευτικής πρότασης που είχε καταθέσει το περασμένο καλοκαίρι ο ΟΤΕ, ενώ έντονες φήμες μιλάνε για κατάθεση και δεύτερης προσφοράς για τη Nova, κάτι που ίσως εξηγεί και το γεγονός ότι οι Άραβες μεγαλομέτοχοι της ΕΙΤ (που έχει ποσοστό 44% στον όμιλο Forthnet) δε δείχνουν να βιάζονται ιδιαίτερα για την αποδοχή ή την απόρριψη των προσφορών που έχουν μέχρι τώρα δεχτεί τόσο για τη Nova, όσο και για το σύνολο της συμμετοχής τους στον όμιλο Forthnet.

Σημειώνεται πάντως ότι η Wind διαθέτει την καταστατική μειοψηφία (33%) στον όμιλο Forthnet, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και αν οι Άραβες αποδεχτούν την πρόταση του ΟΤΕ, για να πέσουν οι τελικές υπογραφές θα πρέπει να συμφωνήσει και η Wind, και τίποτα σήμερα δεν οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα, ιδιαίτερα μετά και την κοινή προσφορά που έχουν καταθέσει οι Vodafone και Wind για την εξαγορά όλου του ομίλου Forthnet, μια προσφορά που επίσης “περιμένει” στο συρτάρι της ΕΙΤ.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω σενάρια δε θα πρέπει να παραβλέψουμε τον κρίσιμο ρόλο που θα παίξει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η οποία θα έχει τον τελικό, θεσμικό, ρόλο σε οποιαδήποτε εξαγορά…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ