Microsoft: Ο Χριστόδουλος Παπαφώτης επικεφαλής του Δημοσίου στον τομέα εκπαίδευσης

Η Microsoft ανακοίνωσε το διορισμό του Χριστόδουλου Παπαφώτη στον ρόλο του διευθυντή Δημοσίου κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης στον τομέα της εκπαίδευσης, από την 1η Ιουνίου.

Στα νέα του καθήκοντα ο Χριστόδουλος Παπαφώτης αποκτά ενισχυμένο ρόλο όσον αφορά στην ανάπτυξη σημαντικών συνεργειών για την επίτευξη επιχειρηματικών στόχων στις αγορές της ευθύνης του, καθώς αναλαμβάνει τον συντονισμό της συνεργασίας της Microsoft σε κρατικό επίπεδο με 33 χώρες, 14 εκ των οποίων στην Ευρωπαϊκή ένωση, για το χώρο της Παιδείας και για την ανάπτυξη δεξιοτήτων απαραίτητων για τον 21ο αιώνα.

Κατά την τελευταία τριετία ο Χριστόδουλος Παπαφώτης ήταν υπεύθυνος για τη διεύθυνση ανάπτυξης πωλήσεων των τοπικών κατασκευαστών υπολογιστών Original Equipment Manufacturers (ΟΕΜ) για 27 χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, ενώ προηγουμένως διετέλεσε για 4 χρόνια διευθυντής πωλήσεων ΟΕΜ για την Ελλάδα.

Πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Microsoft, είχε εργαστεί στη SAP, κατέχοντας σημαντικές θέσεις υψηλής ευθύνης στην Ελλάδα, ενώ αργότερα ανέλαβε αρμοδιότητες γενικού διευθυντή της SAP Κύπρου.

Είναι κάτοχος πτυχίου Electrical & Computer Engineering, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου Μ.Β.Α. από το Old Dominion University της Virginia των ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ