Microsoft: Νέα κινητά Lumia στην IFA 2014

Η Microsoft ανακοίνωσε στη φετινή έκθεση τεχνολογίας IFA στο Βερολίνο, τις συσκευές Lumia 830, Lumia 735 και Lumia 730, με λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8.1, εισάγοντας την κορυφαία τεχνολογία απεικόνισης της αγοράς σε πιο προσιτά οικονομικά επίπεδα.

Η Microsoft επίσης ανακοίνωσε δύο νέα αξεσουάρ τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τη συσκευή τους με καινοτόμους τρόπους αλλά και την αναβάθμιση Lumia Denim, που φέρνει νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στις υπάρχουσες συσκευές Lumia. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι το λογότυπο της Nokia παραμένει και στις νέες συσκευές, ωστόσο η Microsoft αποφεύγει την αναφορά της Nokia σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της παρουσίασης των νέων κινητών, προετοιμάζοντας, ίσως, με αυτό τον τρόπο, το δρόμο για την επόμενη γενιά κινητών που θα φέρουν επάνω το δικό της λογότυπο, βάζοντας αυτό της Nokia οριστικά στο χρονοντούλαπο…

Με τη λεπτή του σχεδίαση, το Lumia 830 είναι μια προσιτή οικονομικά ναυαρχίδα που προσφέρει high-end καινοτομίες όπως αυτές της οπτικής σταθεροποίησης εικόνας, της PureView απεικόνισης και της ενσωματωμένης ασύρματης φόρτισης. To Lumia 830 θα ξεκινήσει να διατίθεται παγκόσμια από αυτό το μήνα με τιμή που θα αγγίζει περίπου τα 330 ευρώ προ φόρων και επιδοτήσεων.

Τα Lumia 730 και Lumia 735 με την ευρείας γωνίας κάμερα στο μπροστινό τους μέρος, την ελκυστική τιμή και το λεπτό, ενιαίο προφίλ είναι ιδανικά για κλήσεις Skype και selfies, σύμφωνα με τη Microsoft.

Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα Lumia βελτιώνονται ακόμα περισσότερο με την αναβάθμιση Lumia Denim, η οποία συνδυάζει τα νέα χαρακτηριστικά του Windows Phone 8.1 Update 1 με αποκλειστικές βελτιώσεις όπως η Lumia Camera, η οποία τραβά και αποθηκεύει πολύ υψηλής ποιότητας εικόνες με μεγάλη ταχύτητα. Επιπλέον, οι χρήστες έχουν ακόμα περισσότερούς τρόπους να μοιράζονται τις ιστορίες του, από όπου κι αν βρίσκονται, αφού μπορούν, με ένα άγγιγμα μόνο, να έχουν πρόσβαση σε βιντεοκλήσεις μέσω Skype κατά τα διάρκεια μιας φωνητικής κλήσης.

Τα Lumia 730 και Lumia 735 θα ξεκινήσουν επίσης να διατίθενται παγκόσμια από αυτό το μήνα. Οι συσκευές διαθέτουν μπαταρία 2220 mAh, 8GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης καθώς και 15GB ελεύθερου χώρου αποθήκευσης στο OneDrive. To Lumia 730 3G Dual SIM θα κοστίζει 199 ευρώ προ φόρων και επιδοτήσεων ενώ το Lumia 735 LTE/4G με υποστήριξη ασύρματης φόρτισης θα κοστίζει 219 ευρώ προ φόρων και επιδοτήσεων.

Νέα αξεσουάρ

Επίσης, τo Microsoft Devices Group ανακοίνωσε δυο νέες προσθήκες σε αξεσουάρ για συσκευές Lumia.

Πρόκειται για τη δεύτερη γενιά του έξυπνου Wireless Charging Plate DT-903 για ασύρματη φόρτιση που κάνει τη διαδικασία ακόμα πιο βολική, προειδοποιώντας τους χρήστες όταν χρειάζεται να φορτίσουν τη συσκευή τους ενώ παράλληλα τους ειδοποιεί όταν λαμβάνουν ειδοποιήσεις με μια διακριτική λάμψη.

Επίσης, το Microsoft Screen-Sharing for Lumia Phones HD-10 επιτρέπει στους ανθρώπους να μεταφέρουν οποιοδήποτε περιεχόμενο από τη συσκευή τους σε μια HDMI-enabled οθόνη, εύκολα και χωρίς περιορισμούς στο περιεχόμενο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ