MetLife Alico: 50 κεράκια με μετονομασία

Σε μια βραδιά με ιδιαίτερο συμβολισμό, η MetLife Alico γιόρτασε 50 χρόνια επιτυχημένης δραστηριότητας στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την μετονομασία της σε MetLife, στο πλαίσιο του εναρμονισμού της με την παγκόσμια εταιρική ταυτότητα της εταιρείας.

 

Κατά τη συγκεκριμένη εκδήλωση παραβρέθηκαν πάνω από 1200 καλεσμένοι, τους οποίους υποδέχθηκαν ο Μιχάλης Χατζηδημητρίου, Head of Eastern & Southern Europe της MetLife και ο Δημήτρης Μαζαράκης, αντιπρόεδρος Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στην Ελλάδα, μαζί με τον Γιώργο Ζερβουδάκη, Head of Face to Face Distribution Ελλάδος, και άλλα στελέχη.

Παράλληλα, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Michel Khalaf, President, Europe, Middle East & Africa, ο Ricardo Anzaldua, Executive VP & General Counsel και ο Frans Hijkoop Executive VP & Chief HR Officer, ενώ χαιρετισμό μέσω video conference απηύθυνε ο Steve Kandarian, Chairman, President, & CEO της MetLife.

 

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης μισού αιώνα δραστηριότητας στην Ελλάδα, έγινε μία δημιουργική αναδρομή στο παρελθόν, με αναφορά σε σημεία-σταθμούς για την εταιρεία.

 

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η ανακοίνωση από τον Δ. Μαζαράκη, της μετονομασίας της εταιρείας από MetLife Alico σε MetLife, εγκαινιάζοντας έτσι μια νέα σελίδα στην ιστορία της. Επιπλέον ο Δ. Μαζαράκης στάθηκε στα βασικά συστατικά της έως τώρα επιτυχίας, ξεχωρίζοντας τις στρατηγικές επιλογές της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια, η οποία πολλές φορές κινήθηκε αντίθετα από την μόδα της κάθε εποχής, καθώς και την έμφαση στη δημιουργία επαγγελματιών ασφαλιστικών συμβούλων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης από την πρώτη στιγμή της εγκατάστασής της στην Ελλάδα.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης πεντηκονταετίας, και υλοποιώντας ήδη τη στρατηγική της για την περαιτέρω ανάπτυξή της, στόχος της MetLife είναι να αποτελεί την πρώτη και κορυφαία επιλογή για τους ασφαλισμένους, όπως επίσης την πρώτη και κορυφαία επιλογή για τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της.

 

Στην ομιλία του, ο Μ. Χατζηδημητρίου τόνισε μεταξύ άλλων : “Είμαστε από τις μεγαλύτερες και πιο φερέγγυες εταιρείες στην Ελληνική Αγορά. Μία εταιρία με 50 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Με δική μας, τοπική ιστορία, με ζωντανές μνήμες, που κέρδισε την εμπιστοσύνη της αγοράς και διαμόρφωσε και ατσάλωσε το DNA της”.

Αναφερόμενος στη στρατηγική της MetLife, ο κ. Μ. Χατζηδημητρίου, υπογράμμισε ότι στόχος είναι η ανατολική και νότια Ευρώπη να συμβάλει κατά τρόπο ουσιαστικό, έτσι ώστε ολόκληρη η Περιφέρεια Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής να αποτελέσει “Κινητήρια Δύναμη Ανάπτυξης” για την MetLife. “Όπου είμαστε ήδη ηγέτες της αγοράς, θέλουμε να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο τη διαφορά», τόνισε χαρακτηριστικά «και όπου δεν είμαστε ακόμη, εργαζόμαστε για να το επιτύχουμε”.

 

O Michel Khalaf αναφέρθηκε στη σημασία του rebranding που πραγματοποιεί η εταιρεία, σημειώνοντας ότι “είναι ένα πολύ ξεκάθαρο σημάδι ότι φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μια ενιαία MetLife, μια πραγματικά παγκοσμίου επιπέδου εταιρεία, που αναβαθμίζεται διαρκώς σε διεθνές επίπεδο”. Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ένα σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας οικογένειας της MetLife, έχοντας κατακτήσει την εμπιστοσύνη των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων της, τόσο με ατομικά ασφαλιστήρια όσο και στον τομέα των ομαδικών ασφαλίσεων, όπου είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της αγοράς.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η απονομή βραβείων στους συνεργάτες του παραγωγικού δυναμικού, οι οποίοι διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους την περασμένη χρονιά. Ο Γ. Ζερβουδάκης, απευθυνόμενος στους παριστάμενους, αφού επεσήμανε τον κομβικό ρόλο του ανθρώπων στην επιτυχημένη πορεία της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια, πρόσθεσε ότι η MetLife αναπτύχθηκε και καθιερώθηκε επιδιώκοντας να χτίζει μεθοδικά την αναγνωρισιμότητά της πάνω σε ισχυρές αρχές και αξίες και καταξιώθηκε στη συνείδηση όλης της αγοράς ως μία διαχρονική δύναμη αξιοπιστίας και φερεγγυότητας.

Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε το συνέδριο πωλήσεων της MetLife, με τη συμμετοχή όλων των συνεργατών του παραγωγικού δυναμικού, της διοίκησης και στελεχών της εταιρείας.

 

Τις εργασίες του συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός Ανάπτυξης Α. Σκορδάς, όπως επίσης και ο διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή» Α. Παπαχελάς, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις προκλήσεις και τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας και της ασφαλιστικής αγοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ