Manpower: Πώς το 2014 μπορεί να είναι έτος προσλήψεων για την ελληνική οικονομία (Infographic)

Αποκαθίσταται σταδιακά η εμπιστοσύνη των Ελλήνων επιχειρηματιών στην οικονομία, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα της Manpower για τις προοπτικές απασχόλησης.

Ο αντίστοιχος δείκτης καταγράφει αύξηση 8%, δείχνοντας ότι οι προβλέψεις και προσδοκίες των Ελλήνων εργοδοτών για νέες προσλήψεις είναι για πρώτη φορά τόσο ισχυρές μετά την κρίση.

Ένας στους πέντε μάλιστα εκτιμά ότι θα σημειωθεί αύξηση των ατόμων που απασχολεί στην επιχείρησή του και επτά στους δέκα ότι δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή, με μόνο το 7% να “βλέπει” απολύσεις.

“Ο δείκτης των προοπτικών απασχόλησης βελτιώνεται αργά πλην σταθερά τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό το μοτίβο, ενδεικτικό της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των εργοδοτών μετά από μια μακρά, μεταυφεσιακή περίοδο, είναι οπωσδήποτε θετικό”, σημειώνει η Βενετία Κουσία, διευθύνουσα σύμβουλος της Manpower Group. Σημειώνει, ωστόσο, ότι η θετική αυτή τάση δεν αφορά όλους τους οργανισμούς το ίδιο, ανάλογα με το μέγεθός τους, αφού οι μικρότεροι οργανισμοί έχουν λιγότερους πόρους να διαθέσουν.

Στους επιμέρους τομείς της οικονομίας, στη μεταποίηση οι αυξημένες προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται σε 17%, στα χρηματοοικονομικά σε 14%, στη γεωργία σε 12%, ενώ αμετάβλητες αναμένονται οι υπηρεσίες στις μεταφορές.

MEOS+Q314+InfoGraphic

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ