Lidl Hellas: Νέο logistics center στα Καλύβια

Την έναρξη λειτουργίας του νέου κέντρου logistics της στα Καλύβια Αττικής εγκαινίασε χθες Πέμπτη η Lidl Hellas, παρουσία και του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη.

 

Το υπερσύγχρονο κέντρο logistics, συνολικής έκτασης 50.000 τμ, συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη του αποθηκευτικού δικτύου της επιχείρησης στην Ελλάδα, φτάνοντας συνολικά τον αριθμό των κέντρων διανομής στα πέντε (μαζί με τα αντίστοιχα κέντρα σε Θήβα, Πάτρα, Τρίκαλα και Θεσσαλονίκη). Από τις νέες εγκαταστάσεις θα εφοδιάζονται περισσότερα από 60 καταστήματα στην Αττική και σε νησιά του Αιγαίου.

 

Το επενδυτικό πλάνο της Lidl συνεχίζεται, με την έναρξη λειτουργίας του κέντρου διανομής στη Θεσσαλονίκη, το οποίο με μέγεθος 60.000 τμ. Θα λειτουργήσει από τον προσεχή Ιούνιο και θα αποτελεί τη μεγαλύτερη αποθηκευτική εγκατάσταση της Lidl σε όλη την Ευρώπη.

 

Επίσης, όπως ανάφεραν οι επικεφαλής της εταιρείας στην Ελλάδα, η Lidl Hellas πραγματοποιεί τζίρο 1,5 δισ. ευρώ και έχει μερίδιο 10% στην ελληνική αγορά, ενώ η εταιρεία έχει 222 σημεία πώλησης και απασχολεί περίπου 4000 εργαζόμενους.

 

Όπως ανάφερε ο γενικός διευθυντής Περιφέρειας Αττικής της Lidl Hellas, Αναστάσιος Αρβανίτης, “η Lidl Hellas στηρίζει με τη 17χρονη πορεία της την εγχώρια αγορά, στην οποία έχει επενδύσει συνολικά περισσότερο από 1,2 δισ. ευρώ. Με ετήσιες επενδύσεις άνω των 130 εκατ. ευρώ, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη και επέκταση των αποθηκευτικών και Logistics υποδομών μας. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζουμε και δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας στη χώρα.”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ