LG: Νέα σειρά ψυγείων-ψυγειοκαταψυκτών

Η LG Electronics (LG) θα παρουσιάσει τη νέα σειρά ενεργειακά αποδοτικών ψυγείων στη φετινή IFA 2014 στο Βερολίνο, που περιέχει μοντέλα που προσφέρουν εξαιρετική ενεργειακή απόδοση και λειτουργικότητα σχεδιασμένα βάσει ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Τα νέα ψυγεία της LG βοηθούν στη διατήρηση της φρεσκάδας των τροφίμων για μεγαλύτερο διάστημα, ενώ διευκολύνουν ακόμα περισσότερο την οργάνωση και αποθήκευσή τους.

Με εκπληκτική τεχνολογία Total No Frost ενεργειακής κλάσης A+++ -20%, τα ψυγεία της LG ηγούνται της κατηγορίας των ενεργειακά αποδοτικών ψυγείων.

Ο προηγμένος γραμμικός συμπιεστής Inverter Linear Compressor, λειτουργεί με ευθεία κίνηση του εμβόλου σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς συμπιεστές παλινδρομικής κίνησης, με αποτέλεσμα λιγότερες εσωτερικές τριβές, υψηλότερη αξιοπιστία, περισσότερη ανθεκτικότητα και λιγότερο θόρυβο.

Σε δοκιμές της γερμανικής επιστημονικής ένωσης VDE, τα ψυγεία της LG τεχνολογίας Inverter Linear Compressor αποδείχτηκαν 32 τοις εκατό πιο αποδοτικά ενεργειακά1 σε σχέση με όσα διέθεταν συμβατικούς συμπιεστές παλινδρομικής κίνησης, συνεισφέροντας ταυτόχρονα και στη μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Η VDE διαπίστωσε επιπλέον ότι τα ψυγεία της LG είναι 25 τοις εκατό πιο αθόρυβα2 σε σχέση με όσα διαθέτουν συμβατικό συμπιεστή παλινδρομικής κίνησης.

Τέλος, η ανθεκτικότητα του Inverter Linear Compressor της LG διασφαλίζεται περαιτέρω αφού διαθέτει 10-ετή εγγύηση.

Ο εύχρηστος σχεδιασμός Door-in-DoorTM της LG κάνει ακόμα πιο εύκολη την πρόσβαση στα τρόφιμα και τα ποτά που έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση ενώ ταυτόχρονα μειώνει το ποσοστό απώλειας του ψυχρού αέρα από το κυρίως μέρος του ψυγείου έως και 41 τοις εκατό, διατηρώντας τελικά τα τρόφιμα φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το ρυθμιζόμενο ‘Moving Basket’ της LG συνδυάζει ένα βολικό συρτάρι με ειδικές ρυθμίσεις για να τοποθετείται ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη.

Έτσι, κάθε μέλος της οικογένειας μπορεί να ρυθμίζει το ύψος των εσωτερικών εξαρτημάτων που διαμορφώνουν το χώρο με βάσει τις ανάγκες του.

Η αναγνωρισμένη καινοτομία Door-in-DoorTM εφαρμόζεται πλέον σε όλα τα ψυγεία της LG, συμπεριλαμβανομένων των διπλών ψυγείων, των ψυγείων με πολλαπλές πόρτες και των ψυγείων που έχουν την κατάψυξη στο πάνω μέρος.

Το λεπτότερο εσωτερικό τοίχωμα έχει ως αποτέλεσμα τα ψυγεία της LG με τέσσερις πόρτες να έχουν ακόμα μεγαλύτερο εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο.

Το πάχος του κεντρικού τοιχώματος διαχωρισμού στα ψυγεία με δύο πόρτες έχει επίσης μειωθεί, προκειμένου να υπάρχει ακόμα περισσότερος χώρος για αποθήκευση τροφίμων και ποτών.

Επιπλέον, χάρη στην τεχνολογία ‘Smart Storage System’ για τη διαχείριση του εσωτερικού χώρου, οι χρήστες μπορούν να οργανώνουν το περιεχόμενο του ψυγείου τους ακόμα πιο αποτελεσματικά και δημιουργικά.

Ενώ τα περισσότερα συστήματα της εσωτερικής ροής εφοδιάζουν το ψυγείο συνεχόμενα με ψυχρό αέρα, η προηγμένη τεχνολογία ‘Total No Frost’ της LG που διαθέτουν όλα τα ψυγεία της, προσφέρει ομοιόμορφη ροή ψυχρού αέρα στο εσωτερικό τους.

Χάρη στο σύστημα ‘Multi Air Flow’, ο ψυχρός αέρας κυκλοφορεί μέσω πολλαπλών διόδων, διασφαλίζοντας αποτελεσματική ψύξη με ομοιόμορφη θερμοκρασία στο εσωτερικό του ψυγείου.

Ταυτόχρονα, το σύστημα φιλτραρίσματος της LG ‘Pure N Fresh’ διαθέτει έναν ισχυρό ανεμιστήρα για την απομάκρυνση των διαφόρων οσμών και την εισαγωγή φρέσκου αέρα μέσω των διόδων, διασφαλίζοντας έτσι ότι τα τρόφιμα θα παραμείνουν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η τεχνολογία της LG ‘Smart DiagnosisTM’ διαθέσιμη σε αρκετά μοντέλα, επιτρέπει στους τεχνικούς της LG να εντοπίζουν το πρόβλημα γρήγορα και από απόσταση- χωρίς να χρειάζεται να ελέγξουν το ψυγείο από κοντά.

Ο νέος ψυγειοκαταψύκτης της LG με τη χαρακτηριστική πόρτα της κατάψυξης με γυάλινο περίγραμμα (μοντέλο GBB930KRQZT) διακρίθηκε με το ‘2014 Red Dot Design Award’ για το συνδυασμό της κομψής αισθητικής με τα εύχρηστα σχεδιασμένα χαρακτηριστικά του.

Το γυάλινο εξωτερικό περίγραμμα αυτού του μοναδικού, premium μοντέλου προσφέρει ένα κράμα πολυτελούς και μοντέρνου στυλ με εντυπωσιακές επιδόσεις.

“Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές έχουν υψηλή οικολογική συνείδηση και βαθμολογούν την ενεργειακή αποδοτικότητα ως έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες όταν πρόκειται να επιλέξουν τις οικιακές τους συσκευές”, είπε ο Seong-jin Jo, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics Home Appliance Company.

Οι επισκέπτες της IFA 2014 μπορούν να δουν τα νέα ψυγεία της LG στο περίπτερο της LG στην αίθουσα 11.2 του εκθεσιακού κέντρου Messe Berlin.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ