Lenovo: Χειμερινή “επίθεση” με νέα smartphones, tablets και ultrabook

Μια νέα σειρά από tablets και smartphones, αλλά και ένα κορυφαίο ultrabook, παρουσίασε σήμερα η Lenovo, με στόχο να ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο τη θέση της στις συγκεκριμένες αγορές στη χώρα μας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η νέα σειρά VIBE των κινητών τηλεφώνων της εταιρείας, η οποία στοχεύει τόσο σε χρήστες που δίνουν έμφαση στην εμφάνιση, την απλή χρήση και τις “μοδάτες” συνήθειες (όπως αυτή των selfies), όσο και στους απαιτητικούς χρήστες που ψάχνουν για ένα hi-end κινητό χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση. Η σειρά VIBE περιλαμβάνει τα Vibe Z2, VIBE X2 και VIBE Z2 pro.
Την παράσταση ωστόσο έκλεψε το νέο ultra slim, convertible PC YOGA 3 Pro, με τον ιδιαίτερα λεπτό σχεδιασμό του και τα κορυφαία χαρακτηριστικά του.

Vibe Z2

Το VIBE Z2 διεκδικεί το στέμμα των “Selfies” μιας και είναι το πρώτο 64-Bit Smartphone της Lenovo. Είναι ιδιαίτερα λεπτό, διαθέτει ιδιαίτερα φωτεινή οθόνη 5.5 ιντσών με ανάλυση 1280 x 720, ενώ μπορεί να εκμεταλλευτεί τις μελλοντικές εκδόσεις Android της Google που υποστηρίζουν υψηλές επιδόσεις στα 64-bit. Ενσωματώνει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 64-bit Quad Core 1.2GHz και υποστηρίζεται από 3000mAh μπαταρία. Διαθέτει επίσης 32 GB χώρο αποθήκευσης και παρέχει επίσης υποστήριξη για dual SIM. Η οπίσθια κάμερα έχει ανάλυση 13MP και διαθέτει οπτική σταθεροποίηση της εικόνας, καθώς και τον νέας γενιάς αισθητήρα Sony Exmor BSI για ζωντανές νυχτερινές λήψεις.

Η εμπρόσθια κάμερα έχει ανάλυση 8MP κάμερα με σχεδιασμό ώστε να αποφεύγεται η παραμόρφωση ώστε ο χρήστης να τραβά καλύτερες selfies. ενώ εξισορροπεί τις εικόνες για ευκρινείς και αψεγάδιαστες selfies.

Vibe X2

Το “μοδάτο” VIBE X2 είναι το πρώτο πολυεπίπεδο smartphone στον κόσμο, ου διατίθεται σε ποικιλία χρωματικών σχεδιασμών, ενώ χρησιμοποιεί τον προηγμένο επεξεργαστή MediaTek MT6595 4G LTE True8Core που του δίνει τη δυνατότητα μεγάλης ταχύτητας με σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.
Η οθόνη του έχει διάσταση 5 ίντσες και ανάλυση FHD, ενώ περιλαμβάνει δύο προηγμένες φωτογραφικές μηχανές εξοπλισμένες με πολλαπλές λειτουργίες λήψης και χαρακτηριστικά βελτίωσης των φωτογραφιών. Η μπροστινή κάμερα έχει ανάλυση 5 MP και η οπίσθια 13 MP, καθώς και φωτιζόμενο αισθητήρα και LED φλας. Επίσης, διαθέτει 32 GB εσωτερική μνήμη, καθώς και πρωτοποριακά click-on εξαρτήματα που έχουν στόχο στη μεγαλύτερη βελτίωση του ήχου και της αυτονομίας του κινητού.

VIBE Z2 Pro

Με το Vibe Z2 Pro η Lenovo φιλοδοξεί να κάνει ένα άλμα προς τα εμπρός στον τομέα της τεχνολογίας της φωτογραφικής κάμερας των κινητών τηλεφώνων. Έτσι, η συγκεκριμένη συσκευή διαθέτει υψηλής ευαισθησίας 16MP πίσω κάμερα με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας καθώς και αυτόματη ανίχνευση σκηνής, ενώ με τη χρήση της εφαρμογής SNAPit Camera ο χρήστης μπορεί να έχει τον έλεγχο της εικόνας με τη βοήθεια επαγγελματικών χαρακτηριστικών.

Επίσης, έχει δυνατότητα λήψης video 4Κ, ενώ διαθέτει και ανεξάρτητο ενισχυτή ακουστικών που ενισχύει τον ήχο ακόμα περισσότερο στο εσωτερικό του αυτιού. Στο εσωτερικό του ενσωματώνει τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon T στα 2.5 GHz, καθώς και 3GB μνήμη RAM. Έχει πάχος 7,7 χιλιοστά και βγαίνει σε χρυσό, τιτάνιο ή μαύρο.

Διαθεσιμότητα – Τιμές

Η ιδιαίτερα επιθετική πολιτική της Lenovo με τις πολύ ανταγωνιστικές τιμές επιβεβαιώνεται και με τη σειρά VIBE. Έτσι το VIBE X2 είναι άμεσα διαθέσιμο με τιμή 449 ευρώ, ενώ τα VIBE Z2 και Z2 Pro θα κοστίζουν 349 και 499 ευρώ αντίστοιχα, και θα είναι διαθέσιμα στο τέλος Δεκεμβρίου του 2014.

Νέα YOGA tablets

Επίσης, η Lenovo παρουσίασε και τα νέα YOGA Tablet 2 και YOGA Tablet 2 pro, στις 8 και 10 ίντσες αντίστοιχα.

Τα 2 νέα μοντέλα είναι λεπτά και ελαφριά, και παρέχουν ένα νέο επίπεδο ευελιξίας ξεκινώντας με τη νέα λειτουργία Hang. Οι χρήστες μπορούν ακόμη να απολαύσουν τις τρεις πρώτες λειτουργίες (Hold, Tilt και Stand), ενώ η νέα λειτουργία τους επιτρέπει να… κρεμάσουν τη συσκευή τους για την προβολή περιεχομένου. Επίσης, η Lenovo βελτίωσε και τη βάση στήριξης στη λειτουργία Stand, για μεγαλύτερη σταθερότητα κατά το πάτημα της πολλαπλής (σε 10 σημεία) οθόνης αφής.

Εκτός από τον σχεδιασμό, αναβαθμίστηκαν οι επιδόσεις τους. Ένας Intel Atom επεξεργαστής υποστηρίζει τον βελτιωμένο ήχο και τα χαρακτηριστικά της κάμερας που αποτελείται από διπλά μπροστινά ηχεία με κινηματογραφικό Dolby ήχο και ηχεία Wolfson Master HiFi για καθαρό ήχο, ενώ στο πίσω μέρος βρίσκεται μια 8MP κάμερα.

Τα tablets, επίσης, παρέχουν μια σειρά από χρήσιμες λειτουργίες για συνδεσιμότητα, με dual band WiFi και μια micro USB με OTG σύνδεση που επιτρέπει στους χρήστες να φορτίσουν το κινητό τους, ενώ οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ακόμη και αν βρίσκονται εν κινήσει, σε οποιαδήποτε από τις τέσσερις λειτουργίες.

YOGA 3 Pro

Εκτός από τα νέα κινητά και tablet της, η Lenovo παρουσίασε και το νέο “καμάρι” της που ακούει στο όνομα YOGA 3 Pro.

Πρόκειται για ένα ultra slim, convertible PC 13 ιντσών με τις καλύτερες επιδόσεις στο είδος του. Έχει ένα ιδιαίτερα λεπτό και ελαφρύ πλαίσιο, νέο design “watchband hinge”, μια QHD+ οθόνη και το Harmony, το διαισθητικό λογισμικό της Lenovo, που προσαρμόζεται στις προσωπικές προτιμήσεις των χρηστών καθώς μπορούν να χρησιμοποιούν τη συσκευή στις διάφορες λειτουργίες της.

Το νέο YOGA 3 Pro έχει 17% μικρότερο πλαίσιο από αυτό του προκατόχου του πάχος στα 12.8 mm, λεπτότερο και από μολύβι, όταν ανοιχθεί. Ζυγίζει 1,19 κιλά (14% λιγότερο από τον προκάτοχο του) και έχει ένα ιδιαίτερα λεπτό και ελαφρύ design, χάρη στη νέα watchband “άρθωση” της Lenovo, κατασκευασμένη με περισσότερα από 800 διαφορετικά μεταλλικά τμήματα αλουμινίου και ατσαλιού. Οι μηχανικοί της Lenovo επανασχέδιασαν την αυθεντική YOGA άρθρωση, ώστε να προσφέρει τον ίδιο βαθμό ευλυγισίας και επίπεδης επιφάνειας με ένα μεταλλικό watch band. Αντί των δύο σημείων εστίασης, τώρα υπάρχουν έξι, ενώ για να ολοκληρωθεί το νέο διακριτικό σχέδιο “άρθρωσης”, το YOGA 3 Pro διατίθεται σε 3 χρώματα, ασημί της πλατίνας, σαμπανί χρυσό και πορτοκαλί

Προσαρμοζόμενο λογισμικό

Θέλοντας να ενισχύσει την προσαρμοστικότητα αλλά και την ανταπόκριση των χαρακτηριστικών του hardware του YOGA, η Lenovo δημιούργησε το λογισμικό Harmony, που φιλοδοξεί να δώσει στους χρήστες του YOGA έναν νέο τρόπο να ανακαλύπτουν εφαρμογές και να προσαρμόζουν το πώς αυτές ανταποκρίνονται στη χρήση.

Για παράδειγμα, όταν γίνεται ανάγνωση ενός βιβλίου, το Harmony θα αλλάζει αυτόματα τη φωτεινότητα και την ένταση των χρωμάτων ανάλογα με τον φωτισμό του δωματίου. Όταν χρησιμοποιείται πρόγραμμα για παρουσιάσεις, το Harmony μπορεί να ενεργοποιήσει τον έλεγχο της κίνησης ή της αφής ανάλογα με το mode, ή όταν παρακολουθείται video, μπορεί να βελτιστοποιεί τις ρυθμίσεις του ήχου. Το Harmony μπορεί να αναγνωρίζει και να βελτιστοποιεί την εμπειρία με πάνω από 50 δημοφιλείς εφαρμογές.

Βελτιστοποιημένη επίδοση σε κάθε λειτουργία

Το YOGA 3 Pro διαθέτει QHD+ οθόνη, 3200×1800 ενώ η Lenovo υποστηρίζει ότι η απεικόνισή της κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα σε οποιαδήποτε χρήση. Η οθόνη είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό Gorilla Glass για αντοχή ακόμα και σε σκληρή χρήση, ενώ διαθέτει εξελιγμένα ηχεία Waves Audio τα οποία προσαρμόζουν αυτόματα τον ήχο σε κάθε μια από τις 4 λειτουργίες, ώστε ακόμα και όταν τα ηχεία δεν “βλέπουν” τον χρήστη, ο ήχος να ακούγεται το ίδιο δυνατά και καθαρά.

Επίσης, είναι εξοπλισμένο με Intel Core M επεξεργαστή, συνολικό αποθηκευτικό χώρο έως και 512 GB SSD και ενσωματωμένα γραφικά Intel, ενώ έχει μπαταρία με διάρκεια ζωής μπαταρίας έως και 9 ώρες.

Ψηλά ο πήχης

Οι προσδοκίες της Lenovo από την ελληνική αγορά μετά και την παρουσίαση των νέων προϊόντων είναι ιδιαίτερα υψηλές. Όπως ανέφεραν τα στελέχη της εταιρείας, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014 η εταιρεία είχε την πρώτη θέση στην Ελλάδα στην κατηγορία PC Business με μερίδιο 23,8%, ενώ στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας η εταιρεία ξεπούλησε μέσα σε 2 μήνες (από τη στιγμή που εισήλθε στη συγκεκριμένη αγορά) όλες τις συσκευές που εισήγαγε, και έφταναν στις 15.000. Οι πωλήσεις αυτές δίνουν στη Lenovo ένα ποσοστό 5% στην ελληνική αγορά κινητών τηλεφώνων, ποσοστό που η εταιρεία έχει στόχο να διπλασιάσει πολύ σύντομα, καθώς παγκοσμίως είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών, μετά και την εξαγορά της Motorola.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ