Leaseplan Hellas: 10 χρόνια με σταθερή ανάπτυξη στην Ελλάδα

Τα 10 χρόνια της στην Ελλάδα και τα 50 χρόνια συνολικά γιορτάζει φέτος η LeasePlan, που ασχολείται με τη χρονομίσθωση αυτοκινήτων.

Σε σχετική συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε η εταιρεία, στελέχη της Leaseplan Hellas έκαναν λόγο για θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και σταθερή αύξηση τζίρου, η οποία το διάστημα 2010 – 2012 ανέρχεται σε 14%, τη στιγμή που η αγορά εμφανίζει σημαντική πτώση της τάξης του 11%.

Αύξηση τζίρου και στόλου
Το 2013 με βάσει τις εκτιμήσεις των στελεχών της εταιρίας ο τζίρος της LeasePlan Hellas αναμένεται να ανέλθει στα 50 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 6% σε σχέση με το 2012 όπου είχε διαμορφωθεί στα 47,2 εκ ευρώ. Σύμφωνα επίσης με την εταιρεία, οι ζημιές που έχει παρουσιάσει οφείλονται στη σημαντική πτώση της αγοράς μεταχειρισμένων οχημάτων λόγω της κρίσης, κάτι που όμως θα σταματήσει μέσα στο 2014 όπως ανάφεραν τα στελέχη της.

Παράλληλα, σημαντική αύξηση εμφανίζει χρόνο με το χρόνο και ο στόλος της εταιρίας ο οποίος σήμερα ανέρχεται σε 10.500 οχήματα, ενώ η εταιρεία διαθέτει 1300 μεγάλους εταιρικούς πελάτες και 72 άτομα προσωπικό χωρίς να έχει προβεί τα τελευταία χρόνια σε καμία απόλυση λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Leaseplan έχει παρουσία σε 31 χώρες, διαχειρίζεται περισσότερα από 1,3 εκατ. αυτοκίνητα και απασχολεί περίπου 6.296 άτομα.

Οι στόχοι
Σε ότι αφορά στις προτεραιότητες της εταιρίας, στόχος της LeasePlan Hellas είναι η κατάκτηση ηγετικού ρόλου στην αγορά και η περαιτέρω ανάπτυξη του στόλου της ώστε αυτός να ανέλθει στα 15.500 οχήματα έως το 2017. Όπως αναφέρθηκε, σήμερα η LeasePlan Hellas κατέχει μερίδιο αγοράς 14% που τη φέρνει στην τρίτη θέση στην Ελλάδα, πίσω από την AVIS και τη HERTZ.

Επίσης, η εμπορική πολιτική της LeasePlan Hellas μένει σταθερά προσανατολισμένη στην προσφορά ποιοτικών και οικονομικών υπηρεσιών διαχείρισης κάθε εταιρικού στόλου με στόχο να ανταποκριθεί ουσιαστικά στις συνεχείς προκλήσεις, όσο και τις νέες συνθήκες μου εμφανίζει η αγορά λειτουργικής μίσθωσης στη χώρα μας με κυρίαρχες τάσεις τη μείωση του κόστους που δαπανούν οι εταιρίες σε θέματα λειτουργικής μίσθωσης, τη θέσπιση νέων και πιο επιλεκτικών κριτηρίων στην επιλογή οχημάτων, τη μετακύλιση μέρους των εξόδων στους οδηγούς αλλά και την αύξηση του χρόνου μίσθωσης των επαγγελματικών οχημάτων.

Παράλληλα και με γνώμονα τη συνεχή διεύρυνση και διαρκή ενίσχυση των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της με στόχο την βελτιστοποίηση και αποτελεσματικότερη διαχείριση των εταιρικών τους στόλων, η LeasePlan Hellas,  παρέχει μια ευρεία γκάμα καινοτόμων υπηρεσιών και εργαλείων.

Στα προγράμματα αυτά συγκαταλέγεται, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα “SafePlan”, το οποίο συνιστά μια ολοκληρωμένη πρόταση εκπαίδευσης ασφαλούς οδήγησης και βελτίωσης της οδηγικής συμπεριφοράς η οποία αυξάνει σημαντικά την ασφάλεια των οδηγών, και συμβάλλει στη μείωση των ατυχημάτων και της κατανάλωσης καυσίμων και  τελικά στην εξοικονόμηση σημαντικών πόρων για τις επιχειρήσεις, καθώς επίσης και το πρόγραμμα “open calculation” που παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο το πραγματικό κόστος χρήσης του αυτοκινήτου από τον πελάτη, και προβλέπει την επιστροφή μέρους στον τελευταίο του μέρους του προβλεπόμενου κόστους που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Τέλος, μέσα στους στόχους της LeasePlan Hellas είναι η επέκτασή της και πέραν της Αθήνας και Θεσσαλονίκης όπου διαθέτει παρουσία σήμερα, καθώς και η ενσωμάτωση στις υπηρεσίες της των νέων τεχνολογιών τηλεματικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ