Java: Διατίθεται η μεγαλύτερη αναβάθμιση από το 1996

Η Oracle ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του JDK 8, που αποτελεί μια υλοποίηση της Java SE 8 Platform Specification έτοιμη για ένταξη σε περιβάλλον παραγωγής, η οποία εγκρίθηκε πρόσφατα μέσω του προγράμματος Java Community Process (JCP).

Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη αναβάθμιση που έγινε στο μοντέλο προγραμματισμού Java από την παρουσίαση της πλατφόρμας το 1996. Η ανάπτυξη του JDK 8 είναι προϊόν συνεργασιών στην Κοινότητα OpenJDK.

Η Oracle ανακοίνωσε επίσης την Oracle Java SE Embedded 8, η οποία αξιοποιεί τα νέα χαρακτηριστικά της Java SE 8 και είναι βελτιστοποιημένη για ενσωματωμένα συστήματα μεσαίων και υψηλών προδιαγραφών.

Το Oracle JDK 8 και η Oracle Java SE Embedded 8 διατίθενται πλέον για λήψη.

Η Java SE 8 και η Java ME 8 κινούνται σε κατεύθυνση σύγκλισης, με την Java ME 8 να είναι προγραμματισμένη για διάθεση αργότερα μέσα στην άνοιξη.

Με μια ενιαία πλατφόρμα Java 8 σε ενσωματωμένες συσκευές, επιτραπέζιους υπολογιστές, κέντρα δεδομένων και στο cloud, οι πελάτες έχουν πλέον τη δυνατότητα για ταχύτερη υλοποίηση εφαρμογών, επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων με αστραπιαία ταχύτητα και ανάληψη δράσης για τα διάφορα συμβάντα αμέσως μόλις αυτά προκύπτουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ