IQ Solutions: Ολοκληρωμένη λύση IT για τη ναυτιλία

H IQ Solutions, που αποτελεί εξειδικευμένο πάροχο ολοκληρωμένων λύσεων υψηλής τεχνολογίας, ανακοίνωσε το Vcell, την ολοκληρωμένη λύση ΙΤ που σχεδιάστηκε εξ αρχής με ειδικές προδιαγραφές, προκειμένου να απαντά στα πολύ συγκεκριμένα ζητούμενα των ναυτιλιακών εταιρειών για ενοποιημένο περιβάλλον διαχείρισης, ασφαλή διασύνδεση και υψηλής διαθεσιμότητας επικοινωνίες από το πλοίο προς τη στεριά (ship-to-shore).

Η IQ Solutions σχεδιάζει και προωθεί εξειδικευμένες λύσεις για την αγορά της Ναυτιλίας, οι οποίες υποστηρίζουν μεγάλες ναυτιλιακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Γνωρίζοντας τις απαιτήσεις και ανάγκες που έχει ο κλάδος της Ναυτιλίας, η IQ Solutions σχεδίασε και ανέπτυξε μία καινοτόμο λύση που περιλαμβάνει υλικό, λογισμικό και υπηρεσίες σε ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό πακέτο. Η λύση ονομάζεται Vcell και αποτελεί τον πυρήνα, την «κυψέλη» για τη διασύνδεση των Ναυτιλιακών επιχειρήσεων με τα πλοία εν κινήσει.

Το Vcell έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ένα ενοποιημένο και εύκολα διαχειρίσιμο υπολογιστικό περιβάλλον, που μειώνει το κόστος κτήσης, συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης, ενώ παράλληλα διασφαλίζει το απόρρητο των συνδέσεων και των επικοινωνιών κατά τη διακίνηση ευαίσθητων δεδομένων.

Ο πληροφοριακός εξοπλισμός διαθέτει αντικραδασμική ενίσχυση και ειδική προστασία για να λειτουργεί αδιάλειπτα και να αντεπεξέρχεται στις απαιτήσεις του ταξιδιού, ακόμα και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Η θερμοκρασία του rack παρακολουθείται από αισθητήρες, οι οποίοι αποστέλλουν μήνυμα συναγερμού σε περίπτωση προβλήματος, ενώ και η χωρητικότητα των σκληρών δίσκων παρακολουθείται καθημερινά.

Το λογισμικό «τρέχει» συστηματικούς ελέγχους στην υγεία του συστήματος, σε πραγματικό χρόνο, και αποστέλλει μηνύματα συναγερμού αν ανιχνεύσει δυσλειτουργία.

Το Vcell περιλαμβάνει επίσης υψηλής διαθεσιμότητας firewalls και antivirus. Προσφέρει τη δυνατότητα για εταιρικό email address, ενώ τα δεδομένα που διακινούνται είναι συμπιεσμένα και κρυπτογραφημένα. Επιπλέον, προσφέρει εντελώς αυτοματοποιημένο backup, που πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση.

To Vcell είναι μια ολοκληρωμένη λύση με ενσωματωμένες υπηρεσίες, που περιλαμβάνουν: εγκατάσταση και παραμετροποίηση – περίοδο δοκιμαστικών ελέγχων ποιότητας 10 ημερών σε απομονωμένο περιβάλλον πριν από την εγκατάσταση στο στόλο – εγκατάσταση στο στόλο και τελικό έλεγχο ποιότητας – εκπαίδευση του τμήματος ΙΤ και των χρηστών (πληρώματος) – εγγυημένη υψηλή διαθεσιμότητα με SLA – τεχνική υποστήριξη.

Το Vcell προσφέρεται με σύγχρονη και ευέλικτη χρηματοδότηση και leasing, που βοηθά τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν τη λύση χωρίς επένδυση κεφαλαίου, ενώ είναι άμεσα διαθέσιμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ