Intel: Ο πρώτος οκταπύρηνος επεξεργαστής για desktop

Η Intel ανακοίνωσε τον πρώτο οκταπύρηνο επεξεργαστή desktop, την Extreme έκδοση του επεξεργαστή Intel Core i7-5960X, προηγουμένως γνωστός με την κωδική ονομασία “Haswell-E”, σχεδιασμένος για τους απαιτητικούς χρήστες που απαιτούν τη μέγιστη απόδοση από τους υπολογιστές τους.

Για τους ενθουσιώδεις με την τεχνολογία χρήστες, τους gamers και τους δημιουργούς περιεχομένου, που αναζητούν κορυφαίες επιδόσεις, ο πρώτος επεξεργαστής για συστήματα client, που υποστηρίζει 16 υπολογιστικά threads και νέα μνήμη DDR4, θα κάνει πραγματικότητα τη δημιουργία των ταχύτερων desktop που έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα. Το νέο προηγμένο chipset Intel X99 και οι εκτεταμένες δυνατότητες overclocking, θα επιτρέψουν στους ενθουσιώδεις με την τεχνολογία χρήστες να βελτιστοποιήσουν τα συστήματά τους για μέγιστη απόδοση.

Η Intel εργάζεται επίσης με συνεργάτες του κλάδου με στόχο την αξιοποίηση της νέας πλατφόρμας. Μεγάλοι κατασκευαστές OEM, μνήμης, motherboards και συστημάτων γραφικών, θα βοηθήσουν να αναπτυχθεί αυτό το οικοσύστημα για ενθουσιώδεις χρήστες.

Πολλές από αυτές τις νέες πλατφόρμες που βασίζονται στο Intel X99 Chipset είναι επίσης Thunderbolt Ready. Όταν συνδυάζονται με μια κάρτα Thunderbolt 2, επιτρέπεται μια ιδιαίτερα γρήγορη σύνδεση με τον υπολογιστή στα 20 Gbps. Οι απαιτητικές σε δεδομένα εργασίες, όπως η επεξεργασία βίντεο 4Κ, το 3-D rendering και η ανάπτυξη παιχνιδιών, επωφελούνται από την απόδοση του Thunderbolt 2.

Τρεις νέοι επεξεργαστές με 6 έως 8 πυρήνες θα ξεκινήσουν να διατίθενται από την επόμενη εβδομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέοι επεξεργαστές είναι επίσης κατασκευασμένοι ως conflict-free. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα “Extreme” σειρά είναι διαθέσιμες ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ