HERB: Ημερίδα για την ενεργειακά αποδοτική αναβάθμιση κατοικιών

Σήμερα, η κοινοπραξία του έργου HERB, οργανώνει μία ανοικτή για το κοινό ημερίδα για να παρουσιάσει το έργο και τις καινοτομικές τεχνολογίες που σχεδιάζονται σαν κατάλληλα εργαλεία για την εφαρμογή ολιστικής ενεργειακά αποδοτικής ανακαίνισης κτιρίων κατοικιών.

Η εκδήλωση Καινοτομικές Τεχνολογίες για την Ολιστική Ενεργειακά Αποδοτική Ανακαίνιση Κτιρίων Κατοικιών, θα φιλοξενηθεί και θα πραγματοποιηθεί στο INNOVATHENS (www.innovathens.gr), ένα ειδικό κόμβο για την καινοτομία και την συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων και ερευνητικών ιδρυμάτων.

Η Ημερίδα αρχίζει στις 11:00 και λήγει στις 15:00, και οι παρουσιάσεις από τους εταίρους του έργου θα γίνουν στην Αγγλική γλώσσα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ανοιχτής εκδήλωσης θα παρουσιαστούν καινοτόμες τεχνολογίες και λύσεις που αναπτύσσονται με το έργο HERB. Είναι μια επιλογή από τις κατάλληλες τεχνολογίες και λύσεις για τη ανακαίνιση διαφόρων τύπων κτιρίων κατοικιών, διαφορετικών ηλικιών σε διάφορα κλίματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μια επιλογή τεχνολογιών από μονωτικά υλικά και δομές μόνωσης, έξυπνα παράθυρα, σύνθετα τοιχώματα, φωτοσωλήνων, φυσικού αερισμού, παθητικών στρατηγικών θέρμανσης και ψύξης, καθώς και ορισμένα είδη αντλιών θερμότητας.

Οι πλέον αποτελεσματικές καινοτομικές τεχνολογίες και λύσεις που θα παρουσιασθούν, θα εφαρμοσθούν σε 12 επιδεικτικά κτίρια στην Αγγλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ελβετία, την Ολλανδία και την Ελλάδα, που αντιπροσωπεύουν διαφορετικούς τύπους μη αποδοτικών κατασκευών από την άποψη της ενεργειακής ζήτησης, όπως συμπαγείς τοίχους, μονά τζάμια, ανεπαρκή μόνωση στεγών και υπόγειων δαπέδων, ανεπαρκή φωτισμό, θέρμανση / ψύξη και εξαερισμό.

Η εκδήλωση γεμάτη από καινοτομίες λαμβάνει χώρα σε ένα από τους πιο κατάλληλους χώρους, όπως τον INNOVATHENS, το Κόμβο για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ