“Gradient: From Gray to Color Scale”: Ξεκινά στα Ιωάννινα για να αλλάξει τα κτήρια της πόλης

Το εικαστικό project “Gradient: From Gray to Color Scale” ψηφίστηκε πρώτο στην κατηγορία “Τέχνες και Δημιουργικότητα” της πρωτοβουλίας Samsung Launching People.

Το project ξεκινά στα Ιωάννινα από τις 3 έως τις 11 Ιουλίου και προσκαλεί ενδιαφερόμενους εικαστικούς και street art καλλιτέχνες να δηλώσουν συμμετοχή στις ακόλουθες κατηγορίες: Graffiti – street art / installations / performances.

Το “Gradient: From Gray to Color Scale”, με μέντορα τον Ηλία Χατζηχριστοδούλου, εμπνευστή και διοργανωτή του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδος, Athens Video Art Festival, αποσκοπεί στη δημιουργία μίας μεγάλης κλίμακας εικαστικής παρέμβασης στο δημόσιο χώρο της πόλης των Ιωαννίνων με τη δημιουργία και την παρουσίαση έργων μόνιμου και παροδικού χαρακτήρα. Οι καλλιτέχνες καλούνται να μεταμορφώσουν τα γκρίζα κτήρια με τοιχογραφίες, να αναδείξουν μικρές γωνιές της πόλης με τη δημιουργία installations σε πλατείες, πεζόδρομους και πάρκα, και να ξαναδώσουν ζωή στα άδεια μαγαζιά με το προσωπικό τους καλλιτεχνικό λεξιλόγιο και ανεξαρτήτως μέσου έκφρασης. Το project θα εμπλουτιστεί περαιτέρω με τη φιλοξενία live acts, DJ sets και performances.

Καταληκτική ημερομηνία προβολής προτάσεων είναι η Πέμπτη 12 Ιουνίου στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας εταιρείας Multi-art Projects.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ