Google: Φέρνει το δικό της δίκτυο κινητής τηλεφωνίας

Το δικό της δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σχεδιάζει η Google, με τον κωδικό “Project Nova”, όπως αποκαλύφθηκε στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.

Το δίκτυο θα είναι virtual, επιτρέποντας τη χρήση του μέσω Wi-Fi ή δικτύου κινητής τηλεφωνίας, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα αυτόματης επανάκλησης στην περίπτωση που “πέσει” η κλήση.

Η κίνηση σηματοδοτεί την πρόθεση της εταιρείας να μετακινηθεί από το λογισμικό στα δίκτυα και να αναπτύξει τη διασύνδεση μέσω Internet. Ήδη, η εταιρεία έχει ανακοινώσει συμφωνίες με την Sprint και την T-Mobile στις ΗΠΑ, χωρίς να έχει όμως την πρόθεση να ανταγωνιστεί άλλες εταιρείες, όπως την AT&T.

Στόχος είναι τα 4 δισ. συνδρομητές σε όλο τον κόσμο, ενώ διερευνάται το πώς η εταιρεία θα προσφέρει τις υπηρεσίες της σε περιοχές με χαμηλή ή κακή κάλυψη δικτύου. Άλλωστε, σχεδιάζει έως το 2016 να προχωρήσει το Project Loon, δηλαδή την κάλυψη με δίκτυο 4G μέσω… αερόστατων στη Λατινική Αμερική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Τώρα, η εταιρεία σχεδιάζει και το Project Titan, το οποίο, αντί αερόστατων, περιλαμβάνει ηλιακά αεροσκάφη που θα κάνουν την ίδια δουλειά και επιπλέον θα προσφέρουν πρόσθετο broadband σε περιοχές που έχουν ανάγκη (π.χ. έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ