Germanwings: Διαψεύδει ότι είχε ενημερωθεί για αναρρωτική άδεια από τον πιλότο του μοιραίου Airbus

Καμία ενημέρωση για την αναρρωτική άδεια του πιλότου του μοιραίου Airbus, την οποία φέρονται να του είχαν χορηγήσει θεράποντες ιατροί του, δεν είχε η εταιρεία Germanwings, όπως ανακοίνωσε.

Στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της Germanwings, το οποίο κατέπεσε στις Γαλλικές Άλπεις, Αντρέας Λούμπιτς, έκρυβε από την εταιρεία την κατάσταση της υγείας του είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι διαθέτουν οι Γερμανοί εισαγγελείς οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση.

“Έγγραφα ιατρικού περιεχομένου τα οποία έχουν κατασχεθεί έως τώρα δείχνουν ύπαρξη ασθένειας και ανάλογη θεραπεία, καθώς και φαρμακευτική αγωγή, από ιατρούς”, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα του Ντίσελντορφ, όπου ο πιλότος ζούσε και όπου ήταν ο προορισμός της πτήσης 4U 9525, η οποία είχε ξεκινήσει από τη Βαρκελώνη.

Τα εν λόγω στοιχεία βρέθηκαν στις οικίες του Λούμπιτς στον Ντίσελντορφ και στην πόλη Μόνταμπαουρ, στο γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Ρηνανίας – Παλατινάτου.

Κατά τις έρευνες, δεν βρέθηκε αποχαιρετιστήριο σημείωμα που να στηρίζει την υπόθεση της προμελετημένης ενέργειας, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ