Franklin Templeton: Πρόσβαση στο αμοιβαίο κεφάλαιο Franklin K2 από διεθνείς επενδυτές

Η Franklin Templeton Investments ανακοίνωσε σήμερα ότι οι διεθνείς επενδυτές μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στο πρώτο της Αμοιβαίο Κεφάλαιο (SICAV) πολλαπλών διαχειριστών και στρατηγικών με έδρα στο Λουξεμβούργο, το Αμοιβαίο Κεφάλαιο Franklin K2 Alternative Strategies Fund, το οποίο θα ακολουθεί την ίδια στρατηγική με τα Αμοιβαία Κεφάλαια K2 Alternative Strategies Funds που διαθέτει η εταιρεία στις ΗΠΑ. Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο διατέθηκε αρχικά σε περιορισμένο αριθμό επενδυτών, ενώ από τις 15 Οκτωβρίου 2014 είναι διαθέσιμο στους διεθνείς επενδυτές.

Αξιοποιώντας τη στρατηγική εξαγορά της K2 Advisors, εταιρείας παροχής επενδυτικών λύσεων αμοιβαίων κεφαλαίων τύπου hedge fund, στην οποία προχώρησε η Franklin Templeton το 2012, το Αμοιβαίο Κεφάλαιο προσφέρει πρόσβαση σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο εναλλακτικών επενδυτικών στρατηγικών, η διαχείριση του οποίου γίνεται από διαχειριστές κεφαλαίων τύπου hedge fund θεσμικού επιπέδου.

Επιδιώκει να προσφέρει στους επενδυτές χαμηλότερους συσχετισμούς σε σύγκριση με τις παραδοσιακές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, μειωμένη μεταβλητότητα χαρτοφυλακίου, ελκυστικές αποδόσεις προσαρμοσμένες στον κίνδυνο, αλλά και ημερήσια ρευστότητα.

Ως διαχειριστής επενδύσεων του Αμοιβαίου Κεφαλαίου, η K2 Advisors θα κατανέμει δυναμικά το ενεργητικό σε πολλαπλούς διαχειριστές και εναλλακτικές στρατηγικές, όπως οι στρατηγικές περιστασιακών τοποθετήσεων (event driven), αλλά και οι στρατηγικές παγκόσμιων μακροοικονομικών δεδομένων, θέσεων αγοράς και πώλησης σε μετοχές, καθώς και σχετικής αξίας.

Η K2 Advisors θα προσαρμόζει διαρκώς τις κατανομές σε αυτές τις στρατηγικές, ανάλογα με τις απόψεις μιας ανάλυσης της αγοράς από την κορυφή προς τη βάση (top-down) που διαμορφώνει η ομάδα, με στόχο να επιτυγχάνεται υπεραξία κεφαλαίου και χαμηλότερη μεταβλητότητα σε σχέση με τις ευρύτερες αγορές μετοχών. Η οργάνωση συνδιαχείρισης επενδύσεων του Αμοιβαίου Κεφαλαίου προσφέρει μια εναλλακτική προσέγγιση για τις δομές τύπου “fund-of-hedge fund” που έχουν αξιοποιηθεί ιστορικά στην αγορά.

Η επενδυτική ομάδα εδρεύει στις ΗΠΑ, στο Stamford του Connecticut, ενώ οι επικεφαλής συνδιαχειριστές του Αμοιβαίου Κεφαλαίου είναι ο David Saunders, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της K2 Advisors, ο Brooks Ritchey και ο Rob Christian, ανώτεροι διαχειριστές της K2 Advisors.

Επίσης, το Αμοιβαίο Κεφάλαιο Franklin K2 Alternative Strategies Fund προσφέρει στους επενδυτές πρόσβαση σε μια ομάδα ανεξάρτητων, θεσμικού επιπέδου διαχειριστών κεφαλαίων τύπου hedge fund, οι οποίοι διαθέτουν σημαντικό ιστορικό στην επίτευξη ελκυστικών αποδόσεων σταθμισμένου κινδύνου, σε διάφορες φάσεις των κύκλων της αγοράς.

Στην αρχική ομάδα επιμέρους συμβούλων του Αμοιβαίου Κεφαλαίου συμμετέχουν οι εξής εταιρείες:

Basso Capital Management, L.P.

Chatham Asset Management, LLC

Chilton Investment Company, Inc.

Graham Capital Management, L.P.

Impala Asset Management LLC

Independence Capital Asset Partners, LLC

Jennison Associates LLC

Lazard Asset Management LLC

Loomis Sayles & Company, L.P.

P. Schoenfeld Asset Management L.P.

Wellington Management Company, LLP

Η Κ2 Advisors

Η K2 Adisors παρέχει σε καταρτισμένους θεσμικούς και υψηλής οικονομικής επιφάνειας ιδιώτες επενδυτές ολοκληρωμένες λύσεις προϊόντων hedge fund που καλύπτουν πολλαπλές στρατηγικές. Από την έναρξη της λειτουργίας της, η Κ2 έχει επικεντρώσει τις δραστηριότητές της αποκλειστικά στον τομέα των επενδύσεων σε αμοιβαία κεφάλαια τύπου hedge fund. Έχοντας ξεκινήσει ως ένας μικρός οργανισμός με υπό διαχείριση ενεργητικό κάτω των 10 εκατ. δολάρια το 1994, η εταιρεία εξελίχθηκε σταθερά και πλέον είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων επενδύσεων hedge fund στον κόσμο.

Η επενδυτική φιλοσοφία της εταιρείας επικεντρώνεται στην αταλάντευτη δέσμευσή της για συνετή κατανομή των κεφαλαίων των πελατών – με έμφαση σε δυναμικά και λεπτομερώς επεξεργασμένα προγράμματα διαχείρισης κινδύνου – επιδιώκοντας ταυτόχρονα να προσφέρει σταθερά ασύμμετρες αποδόσεις (με λίγα λόγια, μεγιστοποιώντας τη συμμετοχή σε ανοδικές αγορές και επιδιώκοντας ταυτόχρονα να εξασφαλίζει προστασία σε πτωτικές αγορές μέσω λιγότερων σε αριθμό και λιγότερο αρνητικών αποδόσεων).

Προκειμένου να επιτυγχάνει τους επενδυτικούς της στόχους, η Κ2 κατανέμει το ενεργητικό σε στρατηγικές hedge fund που εμφανίζουν μικρότερη μεταβλητότητα και συσχετισμό με τις ευρύτερες κεφαλαιαγορές. Στα προσφερόμενα προϊόντα περιλαμβάνονται προσαρμοσμένα επενδυτικά προγράμματα με και χωρίς εντολή διαχείρισης, ανάμεικτα αμοιβαία κεφάλαια κεφαλαίων hedge fund (funds of hedge funds), καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες επενδύσεων μέσω hedge fund.

Η εταιρεία, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, στο Stamford του Connecticut, διαθέτει παγκόσμια παρουσία με 115 υπαλλήλους και γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Τόκιο, το Χονγκ Κονγκ και το Σίδνεϊ.

Από τη 1 Νοεμβρίου 2012, η Κ2 εντάχθηκε στην Franklin Templeton Investments, μέσω εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού της K2 Advisors Holdings, L.L.C., μητρικής εταιρείας της Κ2.

Η Franklin Templeton Alternative Investments and Solutions

Οι εναλλακτικές επενδύσεις και λύσεις που προσφέρει η Franklin Tempeton περιλαμβάνουν τα εξής:

– Δυνατότητες λύσεων και παγκόσμιας κατανομής ενεργητικού της Franklin Templeton Solutions

– Ολοκληρωμένες λύσεις προϊόντων hedge fund της K2 Advisors

– Εμπορεύματα και διαχειριζόμενες στρατηγικές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης της εξειδικευμένης εταιρείας εναλλακτικών επενδύσεων Pelagos Capital Management

– Ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια αναδυόμενων αγορών και δυνατότητες της Darby

– Private Equity και της Ομάδας Αναδυόμενων Αγορών Templeton

– Επενδυτικά προϊόντα ακινήτων της Franklin Templeton Real Asset Advisors, και

– Επιλεγμένες παγκόσμιες μακροοικονομικές στρατηγικές της Ομάδας Τίτλων Σταθετού Εισοδήματος της Franklin Templeton.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ