Formula 1: Ο Ρόσμπεργκ θριαμβευτής στο Χόκενχαϊμ

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα σε κανένα σημείο του αγώνα και κατάφερε να επικρατήσει στο γκραν πρι του Χόκενχαϊμ.

Μάλιστα, ακόμα και στα πιτ στοπ έβγαινε πάλι πρώτος και πανηγύρισε άνετα τη νίκη γράφοντας ιστορία.

Ο πιλότος της Mercedes κατέκτησε την τέταρτη νίκη στη σεζόν και έγινε συνάμα ο πρώτος Γερμανός στην ιστορία της Formula1 που κερδίζει το Γκραν Πρι της χώρας του με μονοθέσιο γερμανικής ομάδας.

Την ανάσα έκοψε το ατύχημα του Φελίπε Μάσα, το μονοθέσιο του οποίου αναποδογύρισε, αλλά τελικά ο ίδιος βγήκε σώος από τα συντρίμμια.

Πίσω του ήταν ο εξαιρετικός Βαλτέρι Μπότας, ο οποίος ανέβηκε για μία ακόμα φορά στο βάθρο.

Εξαιρετικός, βέβαια, ήταν και ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός δέχτηκε ποινή πέντε θέσεων λόγω αλλαγής κιβωτίου ταχυτήτων και εκκίνησε από την 20ή θέση.

Ωστόσο, ξεκίνησε από την αρχή την επίθεση και… σκαρφάλωσε από νωρίς αρκετές θέσεις. Στο τέλος κυνήγησε τον Φινλανδό, όμως δεν ήταν σε θέση να τον περάσει και έμεινε στην τρίτη θέση.

Από εκεί και πέρα, ακολούθησε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ πέμπτος ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Ισπανός θα μπορούσε να ανέβει για δεύτερη φορά φέτος στο βάθρο, αλλά η λανθασμένη στρατηγική της Ferrari τον… έκαψε, με αποτέλεσμα να δίνει μάχη με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο. Τελικά, την κέρδισε, είδε την καρό σημαία πέμπτος και άφησε έκτο τον Αυστραλό, που πάλεψε με… νύχια και με δόντια για να διατηρήσει τη θέση του.

Σειρά πήραν οι Νίκο Χούλκενμπεργκ, Τζένσον Μπάτον, με τους Μάγκνουσεν και Σέρχιο Πέρεζ να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα, από την οποία έμεινε εκτός ο Κίμι Ραϊκόνεν.

O Iceman ήταν εντός των βαθμών για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε κάποια φάση έγινε… σάντουϊτς από τους Χάμιλτον και Αλόνσο και στο τέλος έμεινε 11ος.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στον 46ο γύρο ο Ντανιίλ Κβιάτ είδε το μονοθέσιό του να τυλίγεται στις φλόγες, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Ο Ρώσος βγήκε δίχως να έχει πάθει το παραμικρό, αφού η STR9 έπιασε φωτιά στο πίσω μέρος και στο πλάι. Εκτός από τον πιλότο της Toro Rosso, εκτός τέθηκαν και οι Ρομάν Γκροζάν, Άντριαν Σούτιλ.

Έτσι, ο Ρόσμπεργκ αποσπάστηκε 14 βαθμούς από τον Χάμιλτον έχοντας 190 έναντι 176 του ομόσταυλού του. Ακολουθεί ο Ρικιάρντο με 106, ενώ τέταρτος βρίσκεται ο Αλόνσο με 97.

Στους κατασκευαστές η Mercedes ξέφυγε στους 366, με τη Red Bull να είναι στους 188 και τις Williams, Ferrari να παίρνουν σειρά με 121 και 116, αντίστοιχα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ