Fleksy: Με χρήστες σε 200 χώρες, κυκλοφορεί νέα έκδοση με στόχο τη διεθνή ώθηση

του Δημητρίου ΠΟΓΚΑ

Η Fleksy, η startup που δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ από Έλληνες για την ανάπτυξη ενός πληκτρολογίου για κινητές συσκευές που επιτρέπει στους χρήστες τους να πληκτρολογούν τις λέξεις ακόμα και με σχεδόν κλειστά μάτια, ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά την κυκλοφορία της έκδοσης 2.1 για συσκευές Android.

Σε επικοινωνία του EMEAgr, ο συνιδρυτής και διευθυντής επιχειρηματικών λειτουργιών της εταιρείας Ιωάννης Βερδελής τονίζει ότι η νέα έκδοση αντιπροσωπεύει την διεθνή – εκτός ΗΠΑ – “ώθηση” που θέλει να δώσει η εταιρεία στο Fleksy, βασιζόμενη και στο γεγονός ότι τα δύο τρίτα των χρηστών της προέρχεται από χώρες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το Fleksy έχει κατεβασθεί από χρήστες σε 205 χώρες, με χώρες όπως η Γερμανία, η Ινδία, η Ρωσία και η Ιταλία να βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα.

Βλέπουμε τα downloads να είναι δυσανάλογα περισσότερα εκτός Αμερικής. Ο λόγος είναι ότι αντίστοιχα λοιπά συστήματα είναι βελτιστοποιημένα για την αγγλική γλώσσα, όμως το Fleksy προσφέρει την καλύτερη βελτιστοποίηση για τις υπόλοιπες αγορές, εκμεταλλευόμενο την τεχνολογία γεωμετρικής ευφυίας της εταιρείας, η οποία ‘καταλαβαίνει’ τις λέξεις που θέλει να πληκτρολογήσει ο χρήστης ‘μαθαίνοντας’ τον τρόπο που κουνιούνται τα δάχτυλά του. Βλέπουμε ότι οι διεθνείς χρήστες αναζητούν μία καλύτερη εμπειρία πληκτρολόγησης για την τοπική τους γλώσσα“, εξηγεί στο EMEAgr ο Ι. Βερδελής.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία δέχεται 35.000 αιτήματα κάθε εβδομάδα για προσθήκη νέων υποστηριζομένων γλωσσών, ενώ η εταιρεία εκδίδει μία νέα γλώσσα ανά εβδομάδα από το λανσάρισμά της τον Φεβρουάριο και αναμένεται να “επιταχύνει” αυτή τη διαδικασία μέσα στους επόμενους μήνες.

Η νέα έκδοση προσθέτει υποστήριξη για νέες γλώσσες – ανάμεσά τους σουηδικά, ουγγρικά, δανικά, σλοβακικά και τσέχικα – ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό που υποστηρίζει το πληκτρολόγιο σε 15. Βελτιωμένη υποστήριξη θα παρέχεται και για τα ελληνικά, τα οποία είχαν προστεθεί σε παλαιότερη έκδοση της εφαρμογής. Επιπλέον, η νέα έκδοση θα περιλαμβάνει και νέους τύπους πληκτρολογίου – εκτός του “κλασσικού” QWERTY – όπως AZERTY, QWERTZ, QZERTY, DVORAK και Colemak.

Σημειώνεται ότι το Fleksy παρέχεται δωρεάν για δοκιμαστική χρήση 30 ημερών για πλατφόρμες Android, ενώ παρέχεται πλήρως δωρεάν για iOS, όπου ήδη έχει συμπεριληφθεί σε 60 εφαρμογές, προσφέροντας μία εναλλακτική λύση πληκτρολόγησης σε σχέση με το πληκτρολόγιο της Apple.

Τέλος, μία ακόμη σημαντική συνεργασία για την εταιρεία αφορά στο νέο μοντέλο των “έξυπνων” ρολογιών της Samsung, στα οποία το Fleksy θα είναι μία από τις αρχικές προεγκατεστημένες εφαρμογές, επιτρέποντας στους χρήστες να πληκτρολογούν για παράδειγμα μηνύματα κειμένου μέσω του ρολογιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ