F1: Νικητής ο Ricciardo στο Spa

Στο φημισμένο grand prix του Spa στο Βέλγιο, ο Daniel Ricciardo της BRB πήρε σχετικά άνετα τη νίκη, καθώς ευνοήθηκε από την “κοκορομαχία” των 2 Mercedes που ήταν και τα φαβορί, ενώ δεν αντιμετώπισε και κανένα μηχανικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με επικεφαλής τους 2 οδηγούς της Mercedes, Nico Rosberg και Lewis Hamilton, με το δεύτερο να περνάει στην εκκίνηση τον πρώτο, αλλά στη συνέχεια είχαν επαφή με αποτέλεσμα ο Hamilton να έχει κλατάρισμα και ο αγώνας του να καταστραφεί. Από την επαφή καθυστέρησε και ο Rosberg, η αεροτομή του οποίου έσπασε και αναγκάστηκε να μπει στα pits για να την αλλάξει.

Από τη μονομαχία των Rosberg και Hamilton επωφελήθηκε ο νεαρός οδηγός της RBR, Daniel Ricciardo, ο οποίος πήρε την πρωτοπορία και τελικά και την καρό σημαία, μετά από έναν αλάνθαστο αγώνα.

Ο Rosberg αναγκάστηκε να αλλάξει στρατηγική και αν κάνει ένα pit stop παραπάνω προκειμένου να καλύψει τη χαμένη απόσταση, αλλά τελικά κατάφερε να φτάσει μέχρι και τη δεύτερη θέση. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο οδηγός της Williams, Valtteri Bottas, επιβεβαιώνοντας τόσο το μεγάλο ταλέντο του, όσο και την αγωνιστική άνοδο της ομάδας κατά τη φετινή περίοδο.

Στην τέταρτη θέση ανέβηκε ο Kimi Raikkonen σε μια πίστα που, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, είναι η αγαπημένη του, ενώ πιο πίσω έγινε πραγματική μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο.

Ειδικότερα, μέχρι και 2 γύρους πριν από την καρό σημαία ο οδηγός της Ferrari, Fernando Alonso προσπαθούσε να περάσει τον rookie οδηγό της McLaren, Kevin Magnussen, ωστόσο ο τελευταίος με εξαιρετική οδήγηση υπερασπιζόταν με επιτυχία την πέμπτη θέση του, ενώ από κοντά ακολουθούσαν ο οδηγός της RBR, Sebastian Vettel και ο άλλος οδηγός της McLaren, Jenson Button.

Τελικά στην προσπάθειά του ο Alonso έκανε λάθος, με αποτέλεσμα να τον περάσουν τελικά τόσο ο Vettel όσο και ο Button, και τελικά να καταλάβει την όγδοη θέση. Μάλιστα ο Vettel ήταν πιο κερδισμένος, καθώς, και έχοντας πιο φρέσκα ελαστικά, κατάφερε στον τελευταίο γύρο να περάσει και τον Magnussen και να καταλάβει εκείνος την 5η θέση. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Sergio Perez της Force India και Daniil Kvyat της Toro Rosso.

Μετά και τον αγώνα του Spa, ο Rosberg εξακολουθεί να προηγείται στη βαθμολογία οδηγός, και έφτασε στους 220 βαθμούς, ενώ ο Hamilton (που τελικά εγκατέλειψε 4 γύρους πριν το τέλος) έμεινε στους 191, ενώ πιο πίσω βρίσκονται οι Alonso και Ricciardo με 156 και 119 βαθμούς αντίστοιχα.

Στη βαθμολογία κατασκευαστών η Mercedes έφτασε στους 411 βαθμούς με τη Red Bull να είναι στους 254 και τις Ferrari και Williams να ακολουθούν με 158 και 150, αντίστοιχα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ