Expert: “Restart” στην Ελλάδα με νέο σχέδιο ανάπτυξης

Το νέο σχέδιο οργάνωσης και ανάπτυξης της αλυσίδας Expert στην Ελλάδα παρουσίασαν τα στελέχη της Εμποροβιομηχανικής ΑΕΒΕ, της νέας εταιρείας που δημιουργήθηκε από 10 επιχειρηματίες πρώην ιδιοκτήτες καταστημάτων Expert, και ενσωματώθηκε στον όμιλο Expert στις αρχές της χρονιάς, ως αντιπρόσωπος επίσημης δικαιόχρησης (licensing partner) για την Ελλάδα.

 

Σε πρώτη φάση η αλυσίδα ξεκινάει με 14 καταστήματα, με προοπτική μέσα στο 2014 να προστεθούν ακόμα άλλα 15 – 20 καταστήματακαι να αποκτήσει μερίδιο2,5% στην ελληνική αγορά, στους κλάδους όπου δραστηριοποιείται. Η ανάπτυξη των καταστημάτων θα γίνει με τη μορφή του franchise. Μέχρι και το 2017 ο στόχος είναι να έχει αποκτηθεί ένα μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα που φτάνει στο 4%, και η αλυσίδα να φτάσει στα 50 καταστήματα, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην υγιήοικονομικάανάπτυξη της αλυσίδας, καθώς επίσης και στην άρτια εκπαίδευση του προσωπικού της εταιρείας, με τη δημιουργία του Expert College.

 

Σε ότι αφορά στο ηλεκτρονικόεμπόριο, το e-shopτης αλυσίδας αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα στο δεύτεροεξάμηνο του 2014, και σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας θα περιέχει όλους τους κωδικούς προϊόντων που υπάρχουν και στα καταστήματα, καθώς θα λειτουργεί συμπληρωματικά ως προς αυτά, με τις ηλεκτρονικές παραγγελίες να διεκπεραιώνονται από το κοντινότερο προς τον πελάτη κατάστημα.

 

“Είμαστε ευτυχείς που επιστρέφουμε στους κόλπους της οικογένεια της Expert και υπερήφανοι που μας παραχωρήθηκε το δικαίωμα χρήσης του σήματος και της επωνυμίας της τόσο γνωστής και δημοφιλής μάρκας Expert για την Ελλάδα”, τόνισε ο Κωνσταντίνος Γραμμένος, πρόεδρος της Εμποροβιομηχανικής ΑΕΒΕ. “Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα προσελκύσουμε και άλλες επιτυχημένες επιχειρήσεις κάτω από την ομπρέλα του ομίλου Expert. Οι σχετικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη”.

 

Ο όμιλος Expert είναι σήμερα το δεύτερο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο για τη διάθεση ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, information technology, τηλεπικοινωνιών, ψυχαγωγίας και οικιακών συσκευών. Έχει παρουσία σε 18 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με περισσότερα από 3.500 καταστήματα. Στην Ελλάδα απασχολεί σήμερα 80 άτομα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ