Eurobank: 10 εκατ. ευρώ απευθείας στις startups

του Δημητρίου ΠΟΓΚΑ

Την πρόθεση της Eurobank να διπλασιάσει τις χρηματοδοτήσεις της μέσα στο 2015 από το 1 δισ. στα 2 δισ. ευρώ – η οποία είχε γνωστοποιηθεί από το διευθύνοντα σύμβουλο Χρήστο Μεγάλου την προηγούμενη εβδομάδα – επανέλαβε ο Ανώτατος Γενικός Διευθυντής και COO του Ομίλου, Σταύρος Ιωάννου σε ομιλία του στην εκδήλωση βράβευσης των νικητών του 7ου Διεθνούς Φοιτητικού Διαγωνισμού Ennovation 2014.

Από αυτό το ποσό τα 10 εκατ. ευρώ θα διοχετευθούν απευθείας σε startup εταιρείες, τόνισε ο Στ. Ιωάννου, όπως είχε δεσμευθεί και ο ίδιος ο Χρ. Μεγάλου.

«Το 2015 διπλασιάζουμε τις εκταμιεύσεις μας ως τράπεζα από 1 σε 2 δισ. ευρώ. Αν συνεχίσουν καλά τα πράγματα θα πάμε και πιο πάνω», δήλωσε, εντοπίζοντας 3 πυλώνες στους οποίους θα κατευθυνθούν οι χρηματοδοτήσεις:
– Χρηματοδότηση της οικονομίας
– Ενίσχυση της εξωστρέφειας
– Υποστήριξη της καινοτομίας

Σε ό,τι αφορά στην υποστήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, τόνισε ότι η τράπεζα “έχει βάλει στην άκρη 10 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων”.

Διαβάστε περισσότερα για το πού θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια της Eurobank για τις startups, καθώς και μία σύντομη ανάλυση για το τραπεζικό “παιχνίδι” στις startups στο Startupper.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ