Eurobank: Στις 12 Απριλίου η έκτακτη ΓΣ για την ΑΜΚ ύψους 3 δισ. ευρώ, συμφωνεί το ΤΧΣ

Για τις 12 Απριλίου ορίστηκε η έκτακτη γενική συνέλευση της Eurobank, η οποία θα αποφασίσει για την ΑΜΚ μέχρι του ύψους των τριών δισ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί η κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας, μετά τα δεδομένα που προέκυψαν από τα πρόσφατα stress tests που διενήργησε η BlackRock κατ’ εντολή της Τράπεζας της Ελλάδος. Με την παραπάνω απόφαση συμφωνεί και το ΤΧΣ, όπως αναφέρει σε δική του ανακοίνωση.

 

Επίσης, η σχετική ανακοίνωση της τράπεζας αναφέρει ότι η προτεινόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου του 2014.


Συμφωνεί και το ΤΧΣ

Σε δική του ανακοίνωση το ΤΧΣ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι συναινεί στη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης της Eurobank για την έγκριση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με κατάργηση δικαιωμάτων προτίμησης στο ποσό έως των 3 δισ. ευρώ.
“Στο πλαίσιο του νόμου του Ταμείου όπως τροποποιήθηκε και στην περίπτωση όπου η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου υπερβεί το 50%, το Ταμείο αναλαμβάνει  α) να εισέλθει σε μια νέα συμφωνία-πλαίσιο σχέσεων με την Eurobank παρόμοια με αυτή των άλλων συστημικών τραπεζών και  β) να μην πωλήσει τις μετοχές που κατέχει στην Eurobank για χρονικό διάστημα 6 μηνών μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ