Eurobank: “Νομοθέτηση της συμφωνίας με τρόικα το επόμενο βήμα για έξοδο στις αγορές”

Η συμφωνία με την τρόικα είναι το πρώτο θετικό βήμα για την εμπέδωση της εμπιστοσύνης και την έξοδο στις αγορές, αναφέρει σε εβδομαδιαίο δελτίο ανάλυσης η Eurobank.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία για την τρέχουσα αξιολόγηση βασίστηκε:
– Στην δέσμευση της κυβέρνησης για την προώθηση του μεγαλύτερου μέρους των προτάσεων του ΟΟΣΑ για την βελτίωση του ανταγωνισμού στην ελληνική οικονομία
– Στη δέσμευση για τη χρήση μεγάλου μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος γα την ανάπτυξη / δημοσιονομική ενίσχυση της οικονομίας μέσω της αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων επιπλέον αυτόν που περιλαμβάνονταν ήδη στον Προϋπολογισμό 2014.
– Στη δέσμευση για την άμεση ολοκλήρωση του προγράμματος ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών ώστε οι τελευταίες να θωρακισθούν έναντι των κινδύνων των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να συμβάλουν στην προσπάθεια επιστροφής σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Οι αναλυτές της τράπεζας αναφέρουν ότι πιθανή έξοδος στις αγορές θα έχει σκοπό την τόνωση της εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και προϋποθέτει νομοθέτηση των συμφωνηθέντων, θετική απόφαση για εκταμίευση της δόσης, βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητα της χώρας και δέσμευση για συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ