Enteprise Greece: Ξεκίνησε ο νέος οργανισμός για τις επενδύσεις και το εξωτερικό εμπόριο

Ο νέος οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ) ξεκίνησε τη λειτουργία του. Πρόκειται για τον νέο, επίσημο φορέα της Ελληνικής Πολιτείας, υπό την εποπτεία του υπ. Ανάπτυξης, για την ανάδειξη της Ελλάδας σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και για την προώθηση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο Οργανισμός Enterprise Greece αποτελεί μετεξέλιξη της “Επενδύστε στην Ελλάδα ΑΕ” (Invest in Greece) – στην οποία ενσωματώνονται, μεταξύ άλλων, και οι αρμοδιότητες του “Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ” (ΟΠΕ) – σε έναν νέο και καινοτόμο φορέα εξωστρέφειας.

Επίσης, ο νέος φορέας αξιοποιεί τη στενή συνεργασία με τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών σε όλον τον κόσμο.

Σε συνέχεια της νομοθεσίας με την οποία θεσμοθετήθηκε η δημιουργία του Enterprise Greece, ο Οργανισμός θα αναπτύξει νέες υπηρεσίες που θα απευθύνονται σε επενδυτές και επιχειρηματικούς εταίρους κατά τους επόμενους μήνες στο πλαίσιο μίας δυναμικής μεταβατικής περιόδου. Το φθινόπωρο του 2014, το Enterprise Greece θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία ως ένας ολοκληρωμένος και ενιαίος φορέας με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ