EASYJET: Aυξάνει το ποσοστό διανεμομένων κερδών στο 40%

Υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενων ισχυρών οικονομικών επιδόσεων και την εμπιστοσύνη ότι αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον, το διοικητικό συμβούλιο της EASYJET αποφάσισε να αυξήσει την αναλογία κερδών του συνήθους μερίσματος από το ένα τρίτο των κερδών, μετά από φόρους, στο 40% των κερδών μετά από φόρους από το οικονομικό έτος που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2014.

Περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τα τακτικά μερίσματα σε σχέση με το έτος που λήγει 30 Σεπτεμβρίου 2014, θα ανακοινωθούν με τα πλήρη αποτελέσματα έτους στις 18 Νοεμβρίου 2014. Το μέρισμα θα υπόκειται στην έγκριση των μετόχων στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας στις 12 Φεβρουαρίου 2015, και θα πρέπει να καταβληθεί στους μετόχους στις αρχές του ημερολογιακού έτους 2015.

Επίσης, η EASYJET έχει καταλήξει σε συμφωνία με την Airbus για να ασκήσει τα δικαιώματα αγοράς για περισσότερα από 27 αεροσκάφη της τρέχουσας γενιάς, τύπου Α320, για παράδοση μεταξύ 2015 και 2018.

Τα επιπλέον αεροσκάφη θα αυξήσουν το επιχειρηματικό μοντέλο υψηλής ρευστότητα της EASYJET και το διοικητικό συμβούλιο θα συνεχίσει να παρακολουθεί τον ισολογισμό υπό εξέταση και προτίθεται να προβεί σε περαιτέρω προσόδους κεφαλαίου στους μετόχους κατά τα προσεχή έτη.

Επίσης, θα συνεχίσει να βελτιώνει τα πλεονέκτημα κόστους της EASYJET αφού η τρέχουσα γενιά αεροσκαφών A320, προσφέρει βελτιωμένο κόστος ανά θέση που είναι μεταξύ 7% και 8% σε σύγκριση με την τρέχουσα γενιά αεροσκαφών A319. Τα αεροσκάφη υπόκεινται σε μια πολύ σημαντική έκπτωση της αρχικής τιμής και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί μέσω ενός συνδυασμού των εσωτερικών πόρων, ταμειακές ροές, πώλησης και επαναμίσθωσης της EASYJET και χρέος.

Ως αποτέλεσμα της άσκησης των δικαιωμάτων αγοράς των 27 αεροσκάφη, η EASYJET αναμένεται να έχει ένα στόλο από 304 αεροσκάφη μέχρι το 2019. Ο στόλος της EASYJET θα απαρτίζεται από 226 αεροσκάφη στις 30 Σεπτεμβρίου 2014. Ωστόσο, οι ρυθμίσεις στο στόλο θα δώσουν επίσης στην EASYJET τη δυνατότητα να διαχειριστεί το μέγεθος του στόλου μεταξύ 204 και 316 αεροσκάφη μέχρι το 2019, ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες και τις ευκαιρίες που διατίθενται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ